”Telo kommer få spela många matcher”

Utanför truppen senast. Men Christopher Telo kommer snart få sina chanser i Molde. Det tror den norska journalisten Martin Brøste som bevakar laget på nära håll.

IFK:s guldhjälte Christopher Telo fick ju ingen bra start i norska Molde när han flyttade dit förra sommaren. Nästan direkt blev han skadad och spelade knappt den gångna säsongen.

– Därför hade Molde stora problem på vänsterbacken förra säsongen, och i vinter hämtade de Kristoffer Haugen från Viking. Telo kommer nog få sina chanser, och det verkar som att de två backarna är ganska jämngoda.

Det säger Martin Brøste som bevakar Molde FK för tidningen Romsdals Budstikke.

Efter fyra omgångar av årets seriespel har Telo inte spelat en enda minut. I söndagens 4-0-förlust borta mot Rosenborg satt han inte ens på bänken.

– Haugen var inte bra i den matchen och fick bara en etta i betyg i vår spelarbörs. Hade Telo varit på bänken hade han garanterat blvit inbytt, säger Martin Brøste.

Vet du varför han inte var på bänken mot Rosenborg? Är man inte på bänken så låter det ju som att man är ganska långt ifrån startelvan?
– Jag vet inte varför, så vitt jag vet är han inte skadad eller sjuk. Men Ole Gunnar Solskjær föredrar Kristoffer Haugen på vänsterbacken för tillfället. Men det kan svänga snabbt, för Haugen spelade fruktansvärt dåligt senast.

– Telo har också använts som högerback i några träningsmatcher, och kan få chansen både där och som vänsterback. Jag tror att Telo får spela i söndagens match mot Lilleström, antingen från start eller som inhoppare.

Varför tror du att managern Ole Gunnar har spelat Haugen istället för Telo?
– Kristoffer Haugen är en spännande spelare som Molde har försökt att värva under en lång tid. I vinter gick det slutligen. Han var bra i vinter, och det är inte överraskande att han har spelat de första matcherna. Haugen är en lite annan spelartyp och är dessutom vänsterfotad. I Molde vill man att backarna ska vara offensiva, komma runt på kanterna och slå inlägg. Där passar Haugen bra in. Dessutom har han en av seriens bästa frisparkar och hörnor. Där är inte Telo lika bra.

Vad ser du att Telo har för egenskaper som gör att han kan peta Haugen?
– Telo är en lite annorlunda spelartyp, och kanske lite mer ”spelande”. I Molde spelar man ganska direkt. Telo var skadad nästan hela fjolårssäsongen, så vi har egentligen inte sett så mycket av honom.

– Men Molde har många matcher de kommande månaderna, och han kommer garanterat få spela många matcher. Ole Gunnar Solskjær är känd för att rotera mycket bland spelarna i laget, för att hålla alla i spelartruppen igång. Till sommaren ska laget spela kval till Europa League och då behöver man hela truppen.

Vad är ditt intryck av Telo som person och fotbollsspelare så här långt?
– Jag har bara pratat med Telo en gång, men han verkar vara en schyst kille. Som fotbollsspelare hoppas vi få se honom spela mer vartefter.

Molde har fått en bra start i Tippeligan och ligger etta. Vart i tabellen kan man förvänta sig att Molde hamnar?
– Molde kommer att kämpa i toppen, men alla tror att Rosenborg vinner till slut. Matchen i söndags visade hur bra de kan vara. Men jag tror att Molde kommer sluta tvåa. Det blir också spännande att se om Molde kan ta sig ut i Europa i sommar.

KAMRATERNA

1 kommentar

Kommentarer är stängda.