”Viktigt att inte vara lika beroende av Sjölund” – journalister tycker till

Sex dagar till allsvensk premiär – blir det fågel, fisk eller mittemellan för IFK Norrköping? Vi har frågat sportjournalister i landet, här är andra delen.     

Hjalmar Tell, Trelleborgs Allehanda

Tippar IFK: 4:a

”IFK Norrköping känns fina och får laget ut stora delar av sin offensiva kvalitet kan det bli roligt på Östgötaporten under säsongen. Jordan Larsson och Simon Therns potential finns där, definitivt. Sen är det väl viktigt att ”Ante” Johansson fortsätter leverera i de bakre leden. Kan absolut konkurrera om en Europaplats om det stämmer väl för det unga laget.”

Tippar TFF: 14:e

”Laget har tappat två av sina starkaste kort offensivt, Islamovic till Östersund och långtidsskada på Salif Camara Jönsson, och det kommer märkas i målproduktionen. Samtidigt har laget fått in en del spännande spelare som innermittfältaren Sebastian Ohlsson, hyllad i Degerfors i fjol, och anfallaren Denim Hümmet från Gefle. Hümmet som också är turkisk U21-landslagsspelare. Får bara tränare Winqvist ihop laget bör TFF undvika att komma sist eller näst sist.”

Fredrik Sjölund, Östersundsposten

Tippar IFK: 6:a

”Ett lag som jag tycker har värvat intressant. Får Jordan Larsson och Simon Thern ut max av sin potential, då kommer Peking vara i den absoluta toppen. Tyvärr har båda visat att de inte besitter den stabila nivån som behövs i toppen än. Viktigast för Norrköping kommande säsong: att inte vara lika beroende av en sån spelare som Daniel Sjölund.”

Tippar ÖFK: 3:a

”Har ett starkt lag, alla nyckelspelare, plus Graham Potter har i princip förlängt med klubben. ÖFK hade slutat topp tre redan ifjol om inte laget hade Europaspel att fokusera på. Kommer vara oerhört starka som vanligt på hemmaplan. MFF och AIK rår de inte på i det långa loppet. Spelartappen i sommar kommer bli för kännbara.”

Andreas Lidén, Sundsvalls Tidning

Tippar IFK: 3:a

”IFK Norrköping ser intressanta ut och smyger bakom de stora lagen från de större städerna. Jens Gustafsson hade redan en högintressant trupp och inte blev den mindre spännande när den kryddades av revanschsugna namn som Simon Thern och Jordan Larsson. Framåt ser laget sylvasst ut i och med att Kalle Holmberg och Simon Skrabb är kvar.”

Tippar Giffarna: 11:a

”GIF Sundsvall överlevde på målfoto och tappade tio spelare efter säsongen. Föreningen blöder, elitlicensen är allvarligt hotad och det församlade pressuppbådet kapade laget vid fotknölarna på upptaktsträffen. Läge för nedflyttning? Nej, inte på sportsliga grunder i alla fall. Truppen håller högre klass i år och det centrala mittfältet med spanjorerna David Batanero och Juanjo Ciércoles har en brutal högstanivå.”

KAMRATERNA

Läs också del 1: Kan bli årets flipp i Allsvenskan