Alle spelar med Zidane men Hadde bänkad i HBK – Kamraterna-kollen

Tungt för Andersson och Kujovic i i Tyskland. Men Totte är på rätt väg.

I Kamraterna-kollen försöker vi hålla koll på hur det går för ex-IFK:are, både utomlands och i Sverige. Våra källor är bland annat Transfermarkt, Forza-appen och klubbarnas egna hemsidor.

Vi fick en del reaktioner – både positiva och negativa – efter den senaste genomgången i förra veckan. Många ville lyfte upp några spelare i kategorin ”Kom tillbaka!” vilket var bra förslag. Till exempel gällande Nikola Tkalcic.

En del tyckte att vi kan låta bli att rapportera om ex-IFK:are i andra allsvenska lag då det är lätt att själv kolla upp hur det går. Vi kallade – med glimten i ögat – den kategorin för ”Klabbet” och menade helt enkelt ”de andra, resten som vi inte är lika intresserade av att följa längre.” Men att placera till exempel guldhjälten Traustason i den kategorin tillsammans med Olsson och Tankovic fick vi lite kritik för och håller med om att det blev fel. Vi skippar den benämningen och försöker hitta någon bättre framöver.

Här nedan följer veckans rapportering. Håll till godo!

Kamraterna-kollen måndag 19 februari

Kom tillbaka!

Christopher Telo spelade 60 minuter för Molde som vann med 1-0 mot Kristiansund i en träningsmatch i förra veckan. I söndagens träningsmatch mot Krasnodar, förlust med 1-2, så har vi inte lyckats hitta några startelvor.

Christoffer Nyman började på bänken i Braunschweigs 1-0-seger hemma mot FC Union Berlin, men blev inbytt med halvtimmen kvar. Efter skadebekymmer i slutet på förra året har nu ”Totte” fått speltid de fem senaste matcherna.

Sarpsborg 08 vann med 1-0 på lägret i Spanien mot Rubin Kazan i en träningsmatch. Nikola Tkalcic startade till vänster i backlinjen. Niko har fått regelbunden speltid i sin nya klubb. Även ex-IFK:arna Aslak Falch och Joonas Tamm spelade från start.

Alexander Fransson spelade från start för sitt Lausanne-Sport mot FC Sion på bortaplan. Hemmalaget vann med 3-1 och Alle blev utbytt en kvart från slutet. Lausannes mål gjordes av Enzo Zidane (jajamen, Zinedines son).

Lycka till!

Bristol City ledde med 2-0 i paus mot Leeds på bortaplan men yorkshirelaget hämtade upp till 2-2 till slut. Niclas Eliasson satt på bänken hela matchen. På de senaste elva matcherna har det bara blivit ett enda kort inhopp.

Nicklas Bärkroth var inte uttagen i Lech Poznans trupp i matchen mot Pogon Szczecin. Bärkroths lag klarade sig ändå och vann med 2-0. Den här säsongen har Bärkroth startat fem ligamatcher och blivit inbytt i elva.

Sebastian Andersson hade en fin start i Kaiserslautern förra året. Men i takt med att målen har uteblivit har det blivit mer och mer bänknötande för honom. I helgens match mot Sandhausen borta fick han hoppa in med tjugo minuter kvar. Jumbon Kaiserslautern förlorade med 1-0.

I andra änden av tabellen finns Emir Kujovic Düsseldorf som efter helgens 0-0-match mot hemma mot Greuther Fürth ligger delad etta. Kujovic var bänkad hela matchen. Fyra starter och 13 inhopp har det blivit för honom i 2. Bundesliga.

Andreas Hadenius var bänkad hela matchen när HBK spelade 1-1 borta mot Oddevold i Svenska cupen.

Erik Lindell har dragit på sig en fotskada och blir borta i omkring tre månader och kommer alltså missa inledningen av Superettan. Det är en fraktur i vänsterfoten, liknande den som Simon Skrabb opererats för, som sätter stopp för wingbacken. ”Det kommer bli operation och sedan rehab ett tag framöver tyvärr”, säger Degerforslånet till Kamraterna.

Adin Bukva fick hoppa i i andra halvlek när Åtvidaberg spelade 0-0 borta mot Kalmar FF i Svenska cupen.

Mohanad Jeahze fanns inte med i truppen när BP slog Gefle med 2-0 i Svenska cupen.

KAMRATERNA