Så går det för hjältarna och klabbet – Kamraterna-kollen med ett litet nytt upplägg

Mycket speltid för Alle, Totte och Bärka i helgen.

I Kamraterna-kollen försöker vi hålla koll på hur det går för ex-IFK:are, både utomlands och i Sverige. Våra källor är bland annat Transfermarkt, Forza-appen och klubbarnas egna hemsidor.

I förra veckan frågade vi er läsare vilka spelare ni vill att vi ska skriva om och hur vi ska lägga upp den här kollen. Vi fick en del idéer och förslag (tack!) som vi nu kommer använda oss av. Det handlar främst om att vi kommer att kategorisera de förra IFK:arna utifrån tre olika kategorier, enligt följande:

  • Kom tillbaka! Det här är kategorin för de riktiga hjältarna som vi verkligen tror vill – och kommer – spela i IFK igen.
  • Lycka till! Det här är kategorin för spelare som gjort fina avtryck i IFK och verkat stolta över att ha spelat i IFK.
  • Klabbet. Det här är kategorin för de som vi generellt bryr oss lite mindre om. Antingen för att de aldrig varit riktiga favoriter under sin tid i IFK, eller för att de kanske tagit dåliga beslut. Tänk Frillan och Mujo.

Spelarna kan hoppa mellan olika kategorier över tid. För ett tag sen tillhörde till exempel Tesfaldet Tekie kategorien Lycka till! Men det gör han ju inte längre.

Som vanligt går det bra att kontakta oss med tips och idéer på Twitter eller med ett mejl till kamraterna17@gmail.com.

Kamraterna-kollen måndag 12 februari

Kom tillbaka!

Christopher Telos Molde förlorade borta mot Lilleström med 2-1. Det har varit svårt att hitta uppgifter om matchen, men det verkar som att Telo inte var med från start i alla fall.

Christoffer Nyman fick äntligen spela från start efter höstens och vinterns skador. Eintracht Braunschweig spelade 0-0 borta mot Sandhausen och ”Totte” blev utbytt i slutminuten.

Alexander Fransson spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort när hans Lausanne-Sport förlorade hemma mot Young Boys. ”Alle” har direkt fått mycket speltid i nya klubben som han är utlånad till från Basel.

Lycka till!

Nikola Tkalcic spelade första halvlek när Sarpsborg 08 vann hemma mot Kalmar FF med 1-0. IFK-bekantingarna Aslak Falch och Joonas Tamm är för övrigt lagkamrater med ”Niko”.

Kaiserslautern spelade 1-1 hemma mot Holstein Kiel. Sebastian Andersson fick hoppa in i 87 minuten. Hans gäng ligger fortfarande sist i 2. Bundesliga.

Emir Kujovic startade på bänken i samma serie när Düsseldorf spelade borta mot Union Berlin. ”Kujo” kom in med kvarten kvar vid underläge 1-2. Berlinlaget vann till slut med 3-1.

Niclas Eliasson fick se en målrik match från bänken när hans Bristol City spelade 3-3 hemma mot Sunderland. Bristol ligger sexa av 24 lag i Championship.

Nicklas Bärkroth spelade 80 minuter när Lech Poznan kryssade borta mot Arka Gdynia i en mållös match. Det är inte alltför vanligt att ”Bärka” får chansen från start i den polska ligan. Poznan ligger tvåa, fyra poäng efter huvudstadsklubben Legia Warszawa.

Erik Lindell, även i år på lån hos Degerfors, startade som höger wingback i Rödvitts bortamatch mot Örebro. ÖSK vann länsderbyt med 1-0.

Adnan Kojic startade till höger i backlinjen när AFC Eskilstuna vann hemma på Tunavallen mot division 1-laget Arameiska-Syrianska med 4-0.

Klabbet

Arnor Traustason har ännu inte debuterat för Malmö FF efter skadan han drog på sig i landslaget för några veckor sedan. MFF vann mot DC United med 2-1 på lagets Floridaläger.

Muamer Tankovic gjorde Hammarbys tröstmål i 4-1-förlusten borta mot IK Frej. ”Mujo” som hade en svag höst har nu svarat för ett par försäsongsmål.

Tesfaldet Tekie stod för ett mål när Östersund slog Trelleborg med 3-0 i Svenska cupen.

Kristoffer Olsson spelade hela matchen för AIK i 2-0-förlusten mot FC Shakhtar.

KAMRATERNA