Telo-poäng i Molde – Kamraterna-kollen måndag 5 februari

Kamraterna-kollen är tillbaka. Men hur ska den se ut i framtiden? Hjälp oss att komma fram till det! 

I Kamraterna-kollen försöker vi hålla koll på hur det går för ex-IFK:are, både utomlands och i Sverige. Våra källor är bland annat Transfermarkt, appen Forza och klubbarnas egna hemsidor.

När vi drog igång Kamraterna-kollen hade ett knippe guldhjältar relativt nyligen lämnat för äventyr utomlands. Det fanns också ett par norrköpingskillar ute i Europa som det kändes rätt troligt skulle återvända till IFK en dag.

Sedan dess har ett antal spelare kommit och gått, och även om man som supporter tagit dem till sitt hjärta är det – i de flesta fall – långt ifrån självklart att de kommer hamna i IFK när de återvänder till Sverige. Det har vi redan sett exempel på.

Frågan är vilka som ska ingå i Kamraterna-kollen framöver? Fransson, Nyman och Telo känns självklara. Förmodligen Nikola Tkalcic och Alhaji Kamara också. Men vilka fler? Vilken princip bör vi gå efter? Tyck gärna till via Twitter eller med ett mejl till kamraterna17@gmail.com.

Så har det gått på sistone

I årets tredje träningsmatch för Molde FK förlorade man hemma mot Bodö/Glimt med 1-2. Christopher Telo blev inbytt i andra halvlek som vänsterback och svarade för ”ett utmärkt inlägg” enligt Moldes hemsida till reduceringen av Petter Strand.

Nikola Tkalcic ocb Aslak Falch har startat för Sarpsborg 08 i de två senaste träningsmatcherna. Mot Häcken blev det förlust 0-3 och ”Niko” blev  utbytt i  matchminut 67. Mot seriekonkurrenten Lilleström blev det tvärtom vinst med tre mål. Hela laget byttes ut i halvtid, Nikola spelade första havlek tillsammans med Falch och Joonas Tamm.

Emir Kujovic var fast på bänken när Fortüna Dusseldorf vann hemma mot SV Sandhausen med 1-0. Kujos gäng leder ligan med tre poäng framför Nürnberg.

Även Niclas Eliasson fick nöta bänk när hans Bristol City förlorade borta mot Bolton med 1-0. Det har mest blivit bänknötande för Eliasson sedan han anslöt till den engelska klubben förra sommaren.

Mohanad Jeahze, numera i BP, var inte med i vinsten mot IK Frej Täby. Men i matchen innan, borta mot Sirius, fick han drygt 20 minuters speltid.

Arnor Traustason fanns inte med i Malmös trupp i 1-0-segern mot New England i träningsmatchen i Florida. Troligen beror det på att han ännu inte har återhämtat sig riktigt efter en skada han drog på sig i lanslaget nyligen.

FC Schalke förlorade hemma mot Werder Bremen, 1-2. Michael Langer, uttalad tredjemålvakt, var således inte med i truppen som vanligt.

Alexander Fransson spelade hela matchen i sin nya klubb klubb Lausanne (utlånad från Basel) i bortaförlusten mot FC Luzern, 0-2. Alles nya klubb ligger sexa i serien som består av tio lag. Basel som brukar springa hem serien varje år ligger för en gångs skull inte etta. Istället är det Young Boys som leder, fem poäng före de regerande mästarna.

Eintracht Braunschweig tog emot FC Kaiserslautern hemma på Eintracht-Stadion i den 21:e omgången av 2. Bundesliga. Både Christoffer Nyman och Sebastian Andersson startade på bänken i sina respektive lag. Totte byttes in med knappa halvtimmen kvar medan Sebbe kom in i slutminuterna. Gästerna vann med 2-1. Braunschweig, som var ett topplag i fjol, har gått knackigt och får akta sig för att inte bli indragna i bottenstriden. Kaiserslautern ligger sist

I Atlantic Cup mötte Hammarby irländska Shamrock Rovers (som IFK ska möta på tisdag). Muamer Tankovic startade på bänken medan en annan IFK-bekanting, Imad Khalili, fick chansen från start i det mållösa mötet som avgjordes på straffar som irländarna vann. Tankovic, som byttes in i andra halvlek, stod för ett mål i straffläggningen.

KAMRATERNA