Roland Nilsson om Jordan: ”Det blir till att jobba hårt i IFK”

Vi ringde upp U21-landslagets förbundskapten Roland Nilsson för att höra vad han har att säga om sin landslagsspelare och IFK:s nyförvärv Jordan Larsson.

Jordan Larsson har svarat för åtta U21-landskamper. Senast i mötet mot Ungern i november då han ordnade ett kryss åt Sverige på bortaplan.

Din spontana tanke om att Jordan Larsson är klar för IFK?
– Det är kul att höra att han är tillbaka i Sverige. Nu får han kriga för att ta en plats i Norrköping. Han har haft lite problem i Holland att få speltid. Det blir till honom att jobba hårt i IFK. Det är ändå speltid som är viktigt för unga spelare.

Du ser konkurrensen som tuff i Norrköping?
– Det är alltid tufft för alla spelare. Det kommer alltid att vara konkurrens. Det tror jag Jordan är väl medveten om, men han känner nog en stor möjlighet. Det är nog därför han har valt IFK Norrköping.

Vad ser du som hans starka sidor?
– Jag tycker hans arbetskapacitet har blivit bättre, han har blivit bättre med boll, säkrare både i mottag och passningsspel. En bra avslutare, som han visade sist i landskampen.

IFK Norrköping spelar ju 3-4-3. Var i kedjan passar han in?
– (skratt) Det blir upp till Jens att spela honom var han tycker det passar.

– Om han kommer med i landslaget blir det som forward i första hand.

Hade du någon dialog med Jordan innan övergången?
– Oh, nej. Det är Jordans beslut helt själv. Det är viktigt att det är så. Han måste känna en trygghet i det beslutet han tar.

Eric Smith och Filip Dagerstål är två andra spelare du haft i U21-landslaget, som både har spelat i försvaret och på mittfältet. Hur ser du på dem?
– Det är ju så när man håller på med ett landslag, jag får vänta och se var Jens placerar dem någonstans.

– Det är ju två spelare som har spelat både och. Jag kan ju bara uttala mig om när de varit hos mig, och då har det varit som backar. Jag ser dem då i första hand som backar. Men vi får se hur det går för dem och var de kommer spela i IFK denna säsong.

Linus Wahlqvist har tagit klivet upp som winge, men slog igenom som mittback. Hur ser du på Linus som spelare?
– Det är väl samma där. Den positionen han får spela i Norrköping kommer att styra det. Sen vet vi att Linus kvaliteter är att han får spela på flera platser. Men det gäller att hitta en trygghet i en plats så man kan utveckla sitt sätt att spela i den positionen.

KAMRATERNA