Succé för Sebbe men tungt för Alle – Kamraterna-kollen 2 oktober

Sebastian Andersson har fått chansen – och tagit den – direkt i den nya klubben. Däremot är det inte lika kul för några andra ex-IFK:are som mest får nöta bänk i Fotbollseuropa.

Kamraterna-kollen försöker vi hålla koll på hur det går för ex-IFK:are både ute i vida världen men även innanför Sveriges gränser. Våra källor är bland annat Transfermarkt, appen Forza och klubbarnas egna hemsidor.

Har du funderingar eller tips på ex-IFK:are vi borde följa? Hör gärna av dig till kamraterna17@gmail.com, eller skriv till oss direkt på Twitter.

Kamraterna-kollen måndag 2 oktober

Niclas Eliasson blev inbytt med fem minuter kvar när Bristol City bortaslog Ipswich med 3-1. I matchen innan fick Eliasson spela de sista 25 minuterna hemma mot Bolton. Även där blev det vinst, 2-0. Bristol City ligger femma i tabellen. På sina tio omgångar i Championship har Eliasson oftast fått börja på bänken. Vid ett par tillfällen har han startat som högermittfältare.

Alexander Fransson blev kvar på bänken hela matchen när FC Basel mötte toppkonkurrenten Grasshoppers på Letzigrund i Zürich. Matchen slutade 0-0. Basel har vunnit ligan de senaste åtta åren, men har inlett årets seriespel lite knackigt. Laget ligger på tredje plats efter tio omgångar, men har åtta poäng upp till Young Boys i toppen. ”Alle” har bara startat i två ligamatcher så här långt. I Champions League-spelet har det också varit upp och ner. Förlust borta mot Manchester United med 3-0 följdes upp av en hemmavinst mot Benfica med 5-0.

Arnor Ingvi Traustason bänkades i Europa League när AEK Aten spelade 2-2 hemma mot Austria Wien. Astrit Ajdarevic och Jakob Johansson spelade från start för AEK. I söndagens ligamatch mot Asteras förlorade man med 2-0 på bortaplan. Ajdarevic och Johansson spelade hela matchen. Traustason kom in med tjugo minuter kvar.

Sebastian Andersson gjorde ett äkta hattrick när Kaiserslautern slog Greuther Fürth med 3-0. Andersson har fått förtroende direkt i klubben och spelat i princip alla minuter den här säsongen. För Kaiserslautern var det en välbehövlig vinst i fredags efter att ha förlorat de fyra inledande matcherna i ligan.

I Gent har tränaren Hein Vanhaezebrouck fått sparken. Tesfaldet Tekie har fått lite speltid i reservlaget, men ibland ställts helt åt sidan även där. I helgens ligamatch mot Club Brugge, förlust med 2-1, var ”Tess” inte med i truppen.

Ihab Naser har fått förtroendet i Syrianska, och spelat 90 minuter de tre senaste matcherna. I söndagens match mot Dalkurd förlorade Syrianska med 4-2.

Mohanad Jeahze drabbades av en skada nästan direkt när han anslöt till Syrianska. På grund av ”skada och andra orsaker” har han nu lämnat klubben och är nu klubblös.

Alhaji Kamara stretar på i Saudi. De senaste två matcherna har han gjort inhopp för sitt Al Tawoun FC. I 2-2-matchen mot Al Raed blev han inbytt i den 67:e minuten och i 1-2-förlusten hemma mot Al Ittihad blev han inbytt i halvtid. Totalt har han spelat 190 minuter i fyra av fem ligamatcher och stått för ett mål och en assist.

Under söndagen spelade Eintracht Braunschweig hemma mot St Pauli. Matchen slutade 2-0 till gästerna. ”Totte” var inte med på grund av muskelskada.

Erik Lindell spelade höger wingback i 3-1-segern borta mot Åtvidaberg. IFK-lånet som spelar alla matcher för Rödvitt drog på sig ett gult kort. Degerfors ligger sjua, Åtvid är sist.

Nicklas Bärkroth blev kvar på bänken hela matchen när Lech Poznan hemmabesegrade Legia Warszawa med 3-0. Lech ligger tvåa efter elva matcher, en poäng bakom Gornik Zabrze. ”Bärka” har gjort två ligamatcher från start, men får oftast nöja sig med inhopp.

Christopher Telo har inte fått någon jätterolig start i Molde. En skada ställde till det direkt, och därefter har det bara blivit ett inhopp. I helgens oavgjorda möte med Sogndal, 2-2, satt Telo på bänken hela matchen.

KAMRATERNA