Inhopp för Niclas och Nicklas: Kamraterna-kollen 13 augusti

Undrar du också hur det går för Gunnar Heidar Thorvaldsson numera? Här får du svaret.

Kamraterna-kollen försöker vi hålla koll på hur det går för ex-IFK:are både ute i vida världen men även innanför Sveriges gränser. Våra källor är bland annat Transfermarkt, appen Forza och klubbarnas egna hemsidor.

Har du funderingar eller tips på ex-IFK:are vi borde följa? Hör gärna av dig till kamraterna17@gmail.com, eller skriv till oss direkt på Twitter.

Kamraterna-kollen söndag 13 augusti

Christoffer Nyman inledde målskyttet när Eintracht Braunschweig gick in i tyska cupen, men fredagskvällens match blev ändå en besvikelse för laget. Motståndarna Holstein Kiel, nykomlingar i 2. Bundesliga, vände och vann med 2-1.

Även Emir Kujovic och hans Fortuna Düsseldorf spelade cupen i helgen. Emir startade på topp borta mot Arminia Bielefeld och var inblandad i en del framåt innan han blev utbytt mot Rouwen Hennings i den 63:e minuten. Düsseldorf vann med 3-1 efter förlängning, två av målen gjordes av just Hennings.

Alexander Fransson spelade 90 minuter som en av tre centrala mittfältare när FC Basel slog Grasshoppers med 3-2. ”Alle” har varit i klubben i ett och ett halvt år men har ännu inte fått det riktiga genombrottet i klubben. Tilman Pauls, journalist på Basler Zeitung, tror dock att Fransson kommer att bli kvar i klubben:  ”Klubben har just förlorat en mittfältare och vill inte sälja eller låna ut några spelare. Den nye tränaren har också ändrat spelsystemet och positionen Alex spelade på mot Grasshoppers skulle passa honom perfekt. Men jag tror han måste göra flera starka insatser för att få chansen flera matcher i rad”

Niclas Eliasson inledde på bänken när Bristol City mötte Birmingham på bortaplan men blev inbytt i matchminut 67. Eliasson var inblandad i lite farligheter på slutet men Birmingham vann med 2-1.

Nicklas Bärkroth började också han på bänken för sitt Lech Poznan hemma mot Zaglebie Lublin. Bärkroth blev inbytt några minuter från slutet i matchen som slutade 1-1.

Molde förlorade hemma mot Rosenborg, 1-2. Christopher Telo är skadad och var utanför truppen.

IFK Mariehamn, med Andreas Vaikla och Bobbie Friberg da Cruz i laget, förlorade med 3-0 borta mot Rovaniemi Palloseura.

Alhaji Kamara tillhör numera Al-Taawoun FC i Saudiarabien. För några dagar sedan drog ligan igång och Al-Taawoun vann i premiären borta mot Al-Fateh med 4-1. Kamara spelade fram till 3-0-målet.

Michael Langer, uttalad tredjemålvakt i Schalke 04, fanns inte med i truppen i träningsmatchen borta mot Crystal Palace (1-1). Imorgon måndag drar tävlingssäsongen igång för Langers nya gäng när man möter DFC Dynamo i den första omgången av Tyska cupen.

Hasteinsvollur, Gunnar Heidar Thorvaldssons hemmaplan.

Och till sist: Gunnar Heidar Thorvaldsson blev mållös när hans IBV Vestmannaeyjar spelade 1-1 borta mot Vikingur. ”GHT” har annars ett imponerande målsnitt med sex mål på de senaste sju matcherna – eller ett mål var 74:e minut.

KAMRATERNA