Nyman får kvala till Bundesliga och IFK-trio i DIF:s startelva – Kamraterna-kollen 22 maj

En får spela 83 minuter mot Rochester Raging Rhinos och en ska snart kvala till Bundesliga. Olika falla ödets lotter för våra före detta vita och blå pojkar.

Kamraterna-kollen försöker vi hålla koll på hur det går för ex-IFK:are både ute i vida världen men även innanför Sveriges gränser. Våra källor är bland annat Transfermarkt, appen Forza och klubbarnas egna hemsidor.

Har du funderingar eller tips på ex-IFK:are vi borde följa? Hör gärna av dig till kamraterna17@gmail.com, eller skriv till oss direkt på Twitter.

Kamraterna-kollen måndag 22 maj

Andreas Vaikla i IFK Mariehamns mål spelade 1-1 borta mot HIFK. IFK ligger sexa efter sju omgångar.

Mujo Tankovic klubb AZ Alkmaar vann dubbelmötet över Groningen i Eredivisies play-off till EL-kvalplatser. Bägge matcherna slutade 4-1 i Alkmaars favör. Mujo fick dock inte speltid i någon av matcherna. AZ Alkmaar möter Utrecht i ett dubbelmöte veckan som kommer.

Adnan Kojic spelade 90 minuter i Halmstads 0-0-match hemma mot Örebro.

KAA Gent, utan Emir Kujovic och Tesfaldet Tekie, förlorade borta mot Club Brugge med 2-1. Gent slutar därmed på tredje plats i belgiska mästerskapsserien vilket innebär att laget får kvala till Europa League nästa år.

Isaac Kiese Thelin blev inbytt med halvtimmen kvar när Anderlecht slog KV Oostende med 3-2. Anderlecht hade sedan tidigare säkrat ligatiteln före Club Brugge.

Degerfors IF, med Erik Lindell, Mohanad Jeahze och Shpetim Hasani, spelade dubbla matcher i förra veckan. Först förlorade man hemma mot ÅFF med 1-2 och sen blev det 0-0 borta mot IK Frej. Lindell, Jeahze och Hasani spelade alla 90 minuter i bägge matcherna. I appen Forza utsågs en annan ex-IFK:are till Frejs bästa spelare – Richard Spong.

I Frej har ju för övrigt Alhaji Kamara spelat, vilket vi skrev en liten grej om tidigare i vintras. Numera håller ju Kamara till i Richmond Kickers i amerikanska andraligan. I helgens möte mot Rochester Raging Rhinos blev det 1-1, Kamara spelade 83 minuter.

Eintracht Braunschweig reste sig efter chockförlusten (0-6) mot Arminia Bielefeld i förra veckan. Hemma mot Karlsruher SC vann laget med 2-1. Christoffer Nyman byttes ut med halvtimmen kvar. Braunschweig slutade trea och får kvala till Bundesliga mot Wolfsburg.

Alexander Fransson blev inbytt med halvtimmen kvar när FC Basel förlorade borta, 2-1, mot BSC Young Boys. Basel är sedan länge klara ligamästare.

Arnor Traustason kom in med dryga halvtimmen kvar när Rapid Wien tog emot Sturm Graz hemma. ”Trastens” gäng vann med 1-0.

Astrit Ajdarevic satt på bänken hela matchen när AEK Aten 1-0-vann hemma mot Panathinaikos.

Gentrit Citaku fanns inte med i IFK Värnamos trupp hemma mot Norrby IF. IFK förlorade med 1-2.

KAMRATERNA