Kamaras första mål för Richmond – Kamraterna-kollen 24 april

Kamara och Nyman målskyttar i helgen.

Kamraterna-kollen försöker vi hålla koll på hur det går för ex-IFK:are ute i vida världen – och i Degerfors. Våra källor är bland annat Transfermarkt, appen Forza och klubbarnas egna hemsidor.

Har du funderingar eller tips på ex-IFK:are vi borde följa? Hör gärna av dig till kamraterna17@gmail.com, eller skriv till oss direkt på Twitter.

Kamraterna-kollen måndag 24 april

Alexander Fransson satt på bänken hela matchen när FC Basel kryssade (2-2) mot Vaduz. Basel kan säkra seriesegern på fredag mot Luzern. Det är nu även klart att Raphael Wicky blir ny coach i klubben från och med nästa säsong. Wicky tränar idag Basels U21-lag.

Alhaji Kamara gjorde sitt första mål för Richmond Kickers i 2-1-segern hemma mot Pittsburgh Riverhounds. I den 47 minuten satte han dit 2-0 inifrån straffområdet vilket blev det matchavgörande målet. Ex-IFK:aren byttes ut med tio minuter kvar.

Andreas Vaikla har tagit platsen som förstemålvakt i åländska IFK Mariehamn. Han har startat i sju tävlingsmatcher i år, fyra i cupen och tre i ligan. I cupen har han varit med och hållit nollan tre gånger innan laget blev utslaget av HJK Helsingfors i kvartsfinal. Senast i ligan blev det 1-1 mot FC Inter.

Christoffer Nyman gjorde sitt nionde och tionde mål, när Eintracht Braunschweig slog Andreas Johanssons gamla klubb Vfl Bochum med 2-0. Braunschweig ligger tvåa i tabellen, men det är extremt jämnt. Stuttgart, Braunschweig, Hannover och Union Berlin gör upp i toppen. Två flyttas upp direkt, ett lag får kvala.

Erik Lindell spelade hela matchen när Degerfors förlorade (0-1) hemma mot IFK Värnamo. Shpetim Hasani spelade hela matchen och drog på sig en varning i slutet. Mohanad Jeahze blev inbytt med dryga kvarten kvar.

Emir Kujovic är rejält i frysboxen i Belgien. I slutet på september satt han åtminstone på bänken, men under det senaste halvåret har han inte en enda gång funnits med i Gents trupp. Även Tesfaldet Tekie är utanför truppen i klubben, men där verkar det finnas skadebekymmer med i bilden.

Isaac Kiese Thelin blev inbytt med kvarten kvar när Anderlecht hemmaslog Club Brugge med 2-0.

Arnor Traustason fanns inte med i Rapid Wiens trupp till hemmamatchen mot Austria Vienna, 0-2. ”Trasten” skadade sig för några matcher sedan och det är troligen det som håller honom borta fortfarande.

KAMRATERNA