Kamraterna-kollen: Vaikla vinnare i premiären

Andreas Vaikla blev en vinnare med sitt nya IFK i säsongens första ligamatch. I övrigt fortsätter Erik Lindell att spela 90 minuter medan exempelvis Alexander Fransson får regelbunden – men ganska liten – speltid.

Kamraterna-kollen försöker vi hålla koll på hur det går för ex-IFK:are ute i vida världen – och i Degerfors. Våra källor är bland annat Transfermarkt, appen Forza och klubbarnas egna hemsidor.

Har du funderingar eller tips på ex-IFK:are vi borde följa? Hör gärna av dig till kamraterna17@gmail.com, eller skriv till oss direkt på Twitter.

Kamraterna-kollen måndag 10 april

Degerfors slog Norrby IF med 2-0 i Superettan. Erik Lindell spelade hela matchen medan Mohanad Jeahze blev inbytt med kvarten kvar. Shpetim Hasani gjorde ett av målen. Rödvitt har fått en bra start i serien med två raka segrar.

Andreas Vaikla vaktade målet när IFK Mariehamn vann i säsongspremiären med 5-2 mot JJK Jyvaskyla.

Arnor Traustason är skadad och fanns inte med i truppen när Rapid Wien förlorade borta mot jumbon SV Ried med 3-0. Rapid Wien ligger sjua av tio lag. SV Ried är fortsatt sist trots segern.

Richmond Kickers förlorade med 1-0 hemma mot Louisville. Ingen Alhaji Kamara i truppen.

AZ Alkmaar 1-1-kryssade hemma mot Roda. Mujo Tankovic saknades i Alkmaars trupp.

Alexander Fransson blev inbytt med knappa kvarten kvar när Basel spelade 1-1 hemma mot Young Boys.

Det kunde ha blivit ett riktigt ex-IFK-möte när Anderlecht och Gent spelade 0-0. Isaac Kiese Thelin blev inbytt hos hemmalaget med tjugo minuter kvar. Men som vanligt var inte Tesfaldet Tekie och Emir Kujovic uttagna i Gents trupp.

Ingen Adnan Kojic i det HBK-lag som hämtade upp 0-2 till 2-2 borta mot J-Södra. Kojic har dragits med skador under försäsongen.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *