Kamara debuterade för Richmond – Kamraterna-kollen 27 mars

Det är landslagsuppehåll i de europeiska ligorna men det finns ändå lite att rapportera om kring gamla IFK-spelare. Till exempel spelade både Alhaji Kamara och Christopher Meneses fotboll på andra sidan Atlanten i helgen.

Kamraterna-kollen försöker vi hålla koll på hur det går för ex-IFK:are ute i vida världen – och i Degerfors. Våra källor är bland annat Transfermarkt, appen Forza och klubbarnas egna hemsidor.

Har du funderingar eller tips på ex-IFK:are vi borde följa? Hör gärna av dig till kamraterna17@gmail.com, eller skriv till oss direkt på Twitter.

Kamraterna-kollen måndag 27 mars

Arnor Traustason spelade från start när Island 2-1-slog Kosovo på bortaplan i VM-kvalet. Ex-IFK:aren blev utbytt med knappt tjugo minuter kvar.

Alhaji Kamara är utlånad från DC United till Richmond Kickers i andraligan, United Soccer League. I helgen var det säsongspremiär för Kickers mot Harrisburg inför rekordpubliken 8021 personer på City Stadium. Kamara blev inbytt i 70 minuten och hann dra på sig en varning i 1-0-vinsten.

Degerfors genrepade borta mot Åtvidaberg och förlorade med 3-0. Erik Lindell var sjuk och missade matchen. Däremot spelade det andra IFK-lånet, Mohanad Jeahze, hela matchen i en defensiv mittfältsposition.

Adnan Kojic satt på bänken i Halmstads genrep mot Elfsborg som slutade med förlust, 2-0. Kojic skadade sig i baksidan av låret för några veckor sedan och premiären mot Östersund verkar vara i fara.

Christopher Meneses som tillhörde IFK 2013-2015 återvände till Alajuelense efter en mindre lyckad sejour i Sverige. Meneses spelade vänsterback när Alajuelense förlorade hemma mot Belén mot 1-0 i costaricanska ligan. Alajuelense ligger nia i serien som består av tolv lag.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *