Jens om förlustfria sviten mot Blåvitt: ”Vill inte måla upp Göteborg som en drömmotståndare”

När IFK Norrköping möter Göteborg i Svenska cupens kvartsfinal på lördag har det gått 1224 dagar sedan Snoka senast förlorade mot Blåvitt.

Vi vill inte jinxa det här men IFK Norrköping har en bra trend mot Kamratkollegan från Göteborg. Senast IFK förlorade mot Blåvitt var den 3 november 2013. Knappt tre och ett halvt år sedan, alltså.

Vi ringde upp manager Jens Gustafsson för att prata lite om statistik och förväntningar inför cupkvarten på Ullevi.

På lördag är det 1224 dagar sedan IFK förlorade senast mot Göteborg. Betyder det något för matchen?
– Oj då. Nej. Det gör det inte. Varje match lever sitt eget lilla liv.

Man kan ju egentligen visa vad man vill med statistik.
– Så är det ju. Under de där 1224 dagarna så har det hänt ganska mycket i IFK de senaste 365 dagarna åtminstone. Det är få som har varit med så länge.

Men finns det inget i den här statistiken man kan bära med sig in i matchen?
– Ja, det finns fördelar i det. Ibland tycker man att det finns skräckmotsåndare kopplat till exempelvis resultat man tidigare har haft. Men jag vill inte måla upp Göteborg som en drömmotståndare utifrån statistik.

IFK-managern berättar om läget i truppen inför matchen. Borta sedan tidigare är David Mitov Nilsson, Andreas Blomqvist och Marwan Baze. Nikola Tkalcic är inte redo att starta ännu, men är annars på gång. Simon Skrabb är inte tillgänglig och David Moberg Karlsson är osäker. Gudmundur Thórarinsson som fick kliva av onsdagsträningen ska det inte vara någon större fara med.

Hur länge blir han borta?
– Egentligen enligt de planer vi hade från början (då talades det om ett par veckor). Men vi kanske kommer vara lite mer försiktiga med tanke på vad som hände i onsdags. Men det får det medicinska gänget svara på. Huvudsaken är att det inte är någon fara med honom.

Gällande Skrabb och Moberg Karlsson säger Jens:

– Skrabb är inte med på grund av en fotproblematik. Vi vet lite mer om det längre fram. Moberg Karlsson kommer vi testa på fredagen och se hur hans hälkudde har arbetat sig i form igen.

Vad förväntar du dig för matchbild mot Göteborg?
– Jag förväntar mig en fysisk match. Duellspelet blir en viktig faktor för utgången av matchen. Vi vill få igång vårt passningsspel såsom vi vill att det ser ut. Vi vill ha ett frejdigt och bra djupledslöp och organiserat försvarsspel. Jag tror att den här matchen kan innebära lite mer duellspel än normalt.

Anpassar du laguttagningen och taktiken utifrån det?
– Nej, det kan jag inte säga. Däremot lägger vi mer fokus på hur vi kan hantera duellspelet. Vi är fullt medvetna om att det är där det tar sin början om vi ska segra eller inte. Men det är inte så att vi slänger in två stycken två meter långa som väger lite mer bara för det. Vi vill ju spela som vi vill spela, men också vara ödmjuka inför att matcher kan se olika ut.

Vad har du för koll på Göteborg årgång 2017?
– Det är ju tidigt på året. Men det som gör att vi har lite koll är att det skett få förändringar i Göteborg, både sett till spelartrupp och spelsätt. Det påminner nog om det vi såg 2016.

KAMRATERNA


FAKTA: FÖRLUSTFRIA SVITEN MOT GÖTEBORG

2014

Blåvitt-IFK 2-2
Målen: Meneses, Kamara
Laget: Mitov Nilsson – Skjönsberg, Skagestad, Falk Olander, Meneses – Kiese Thelin, Johansson, Fransson, Frempong – Nyman, Kamara

IFK-Blåvitt 3-0
Målen: Gerson, Fransson, Kujovic
Laget: Sahlman – Fransson, Johansson, Falk Olander, Wahlqvist – Traustason, Gerson, Lawan, Telo – Kamara, Kujovic

2015

Blåvitt-IFK 0-0
Laget: Mitov Nilsson – Wahlqvist, Johansson, Boo Wiklander, Telo – Bärkroth, Fransson, Sjölund, Traustason – Kujovic, Nyman

IFK-Blåvitt 2-2
Målen: Kujovic, Fransson
Laget: Mitov Nilsson – Wahlqvist, Johansson, Boo Wiklander, Telo – Tkalcic, Fransson, Sjölund, Traustason – Kujovic, Bärkroth

IFK-Blåvitt 3-0 (Supercupen)
Målen: Fransson, Nyman, Kujovic
Laget: Mitov Nilsson – Wahlqvist, Johansson, Boo Wiklander, Tkalcic – Bärkroth, Sjölund, Fransson, Traustason – Kujovic, Nyman

2016

Blåvitt-IFK 1-1
Målet: Traustason
Laget: Vaikla – Wahlqvist, Johansson, Fjoluson, Telo – Tkalcic, Tekie, Sjölund, Traustason – Nyman, Kujovic

IFK-Blåvitt 3-1
Målen: Andersson (2), Bärkroth
Laget: Langer – Wahlqvist, Johansson, Dagerstål, Telo – Bärkroth, Tekie, Sjölund, Moberg Karlsson – Holmberg, Andersson

Statisik från Svenskfotboll.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *