Peter Hunt: ”En lite mer erfaren spelare kan vara ett sätt att gå framåt”

Efter missen med Kristoffer Olsson hoppas nu IFK-fansen på förre MFF-spelare Jiloan Hamad. Peter Hunt vill inte gå in på några namn, men medger att man vill stärka truppen.
– Vi ser oss om och är aktiva, säger IFK:s ordförande.

Det är Fotbollskanalen som skriver att IFK Norrköping ska vara ute efter den 26-årige mittfältaren Jiloan Hamad, som idag är utan speltid i tyska Hoffenheim. Klubben har gett honom tillåtelse att lämna och det naturliga valet vore kanske att återvända till Malmö FF där han tog SM-guld både 2010 och 2013. Men en återkomst dit är inte aktuell, säger spelaren själv till Fotbollskanalen.

IFK:s ordförande Peter Hunt vill inte gå in på några namn, men säger att man gärna förstärker på mittfältet.

– Så är det ju, men vi litar på det vi har och behöver inte ha in ett antal spelare. Men någon kan det bli aktuellt med. Det är lite tidigt att säga något om.

Ni värvar ofta unga utvecklingsbara spelare. Är det inte läge att ta in någon mer senior som inte längtar ut i Europa direkt?
– Det är en bra tanke som vi väger in. Daja och Ante blir ju inte yngre heller, så det kan vara en poäng. Men det bottnar ändå i att vi vill ha kvalitet. Men kvalitet och en lite mer erfaren spelare kan vara ett sätt att gå framåt.

Med tanke på alla unga spelare: Finns det en ”risk” att IFK ses för mycket som en plantskola?
– Nja, det vet jag inte. Det är resultatet som får tala, vi blev mästare för två år sedan och trea förra året. Det gör man kanske inte bara med en plantskola. Nu är det väldigt många från egna led, men vi ser att en och annan årskull nu inte har den bredden som vi haft tidigare. Det kan variera över tid. Men det är viktigt att ha en akademi och sätta resurser där, som med satsningen på Himmelstalund med hall och planer för en riktigt fin camp.

Några av IFK:s senaste värvningar är Alfons Sampsted (18 år), Simon Skrabb (22), Niclas Eliasson (21) och David Moberg Karlsson (22). Men det är inte enbart en uttalad strategi att värva unga spelare, menar Peter Hunt.

– Men Jens är av den uppfattningen att gärna ha utvecklingsbara spelare med fart och att vara noga med karaktärerna vi tar in. Men det kanske har varit lite väl många unga. Nu har vi ju signat Alfons och får se hur det blir med Arnór Sigurdsson (17 år).

En ganska ung och utvecklingsbar spelare som Nicklas Bärkroth har ett år kvar på kontraktet. Jobbar ni på att förlänga det?
– Jag kan inte gå in på detaljer, men vi har haft andra prioriteringar. Vi är ständigt i diskussioner, inte bara vid öppna transferfönster. Det är en långsiktig procedur.

Gällande truppen i övrigt: Är det aktuellt att ta in någon mer anfallare?
– Det beror lite på vad som händer. Just nu är vi ganska nöjda med anfallssidan med Sebbe, Holmberg, Skrabb och Bukva. Men det finns alltid intresse för våra spelare och någon kan försvinna, även om de viktiga fönstren har stängt. De vi har tagit in ska få chansen att utvecklas. En innermittfältare känns mer angeläget.

Annars talade Emir Kujovic gott om IFK i en intervju med Sportbladet i förra veckan.
– Han har en tuff situation. Men vi har inte haft någon dialog utan har beslutat att vi sitter nöjda för tillfället.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *