Kamraternas panel #14: ”Han behöver bättra på sin IFK-identitet”

panelen-2

I årets sista panel pratar Jörgen, Hasse och Rebecca om julklappsönskningar, balansen mellan mittfältare och anfallare i truppen, och vilka som överraskat mest den gångna säsongen.

1. Vad hoppas du att tomten har i säcken för IFK – såväl på som utanför planen?

Jörgen: Kristoffer Olsson vore naturligtvis en fantastisk värvning för vår klubb. En till grabb på plan som är från stan, och dessutom en som just tagits ut till A-landslaget. Han behöver också bättra på sin IFK-identitet något efter alla utspel om något gäng från Södermalm. Vad gäller det icke-sportsliga önskar jag mig enhetliga stolar på Östra. Är det så mycket begärt?

Hasse: Att tomten ger oss ett ”skadefri-paket”. Hade vi haft Mitov, Fjóluson, Tkalcic, Blomqvist med under hela säsongen hade vi gett MFF en tuffare kamp om guldet. Vad det gäller arenan så vore den bästa julklappen att man bygger ihop Östra med Berget så att det blir en hel arena och ”hålet” försvinner.

Rebecca: Jag tror att tomten kommer med hälsa och välgång som ersättning för alla skador vi dragits med i år. Det kan också hända att det ryms ytterligare en spelare i säcken. Utanför arenan så hoppas jag på att IFK får till en etablerad butik inne i city, det känns värdigt en så pass stor klubb. Jag tror det också skulle öka intresset för souvenirer och dylikt bland gemene man. Inne på arenan fortsätter jag kämpa för öronmärkta damtoaletter.

2. IFK har det gott ställt med mittfältare, men sämre med ”typiska” anfallare. Hur ser du på balansen mellan antalet mittfältare och forwards i truppen?

Jörgen: Den är kass. Men vi vet inte ännu om några försvinner. Om Bärkroth och Tess säljs ser jag inte precis några problem med att Skrabb och Olsson tas in. Men om alla blir kvar får vi väl spela 3-6-1. Jag är dock för riktiga forwards a la Kamara.

Hasse: Mittfältet ser bra ut, nästan så man funderar på om konkurrensen är för stor. Det vore inte fel att få någon mer anfallare på mittfältets bekostnad. Både Kalle H och Sebastian A kommer förmodligen att bli bättre nästa säsong, men anfallsmässigt kan det bli tunt om vi inte håller oss skadefria. Det vore bra med någon som kompletterade, typ Nyman som skapade luckor med sina löpningar.

Rebecca: Jag tycker definitivt att vi måste få in ”riktiga” forwards, det är på tok för skralt just nu. Simon Skrabb verkar IFK titulera som anfallare. För mig vore det inte fel med ytterligare en för att öka konkurrensen lite.

3. Vilka spelare har överraskat positivt respektive negativt på dig mest i år?

Jörgen: Tess Tekie har tagit ett steg till, även om jag tyckt att han varit lite för tunn för att vara ordinarie (på bortaplan). Hans 2017 ser jag mycket fram emot. Sett till förväntningarna var Andreas Blomqvist en stor succé, tycker jag. Vi var rädda för att han inte skulle hålla som innermittfältare, men snacka om att han höll måttet. Fjoluson är också en vass värvning. Besvikelse? Allt med Rosenborg borta. Jag upplevde inte att man över huvud taget satsade på CL-kvalet. Det var mer ”en kul grej”.

Hasse: Tyvärr har inte Gentrit Citaku blommat ut på det sätt jag förväntat mig. Även Eric Smith förväntade jag mig mer av, även om hans säsong delvis blev förstörd av sjukdom. Innan Tkalcic blev skadad så var han fantastisk, han hade kunnat uträttat storverk under säsongen.

Rebecca: Sebastian Andersson har varit mitt största utropstecken i år. Att komma från en klubb där man är uträknad för att sedan nästan vinna skytteligan, det är en härlig revansch och jag älskar upprättelse. Hans anfallskollega måste dock hitta rätt i spelet och bli vän med bollen till nästa säsong, annars får han det hett om öronen med en hungrig Simon Skrabb jagandes. Jag tror det blir nyttigt för Holmberg med en försäsong hos IFK så han kan ladda om mentalt.

KAMRATERNA

Fotnot: Har du missat någon tidigare panel? Lugn, här har vi samlat årets samtliga paneler.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *