”Tottes profil och personlighet passar in i Braunschweig”

Totte. Foto: Vyacheslav Yevdokimov / FK Zenit
Totte i Atlantic Cup. Foto: Vyacheslav Yevdokimov / FK Zenit

Christoffer Nyman har fått en bra start i Eintracht Braunschweig. Två mål på sex matcher har det blivit för den förre IFK:aren sedan flytten i somras.
– Han har gjort ett starkt intryck, säger supportern Jussi-Pekka Rode som följer Braunschweig noga.

Han driver Twitterkontot Eintracht BS Fans World och säger att han vill uppmärksamma Braunschweig internationellt. Själv bor han i Finland men ser varje match och presskonferens på TV även om han besöker Braunschweig så ofta som möjligt för att se sitt favoritlag live.

Det har gått drygt en månad sedan IFK-ikonen Christoffer ”Totte” Nyman lämnade moderklubben för Eintracht Braunschweig i den tyska andraligan. Till skillnad från sin förra lagkamrat Emir Kujovic, som flyttade till belgiska Gent i somras, har Totte direkt fått mycket speltid i sin nya klubb.

Och han kunde inte ha fått en så mycket bättre start. I debuten mot Nürnberg gjorde han mål i 6-1-segern efter att ha blivit inbytt med kvarten kvar. Ett par omgångar senare hittade han rätt igen i 2-1-vinsten mot Sandhausen.

Totte har svarat för tre matcher från start och hoppat in i tre. I helgens oavgjorda match mot Heidenheim byttes han ut i paus. Efter åtta omgångar ligger Braunschweig kanske något överraskande etta.

– Totte har gjort ett starkt intryck i de första matcherna. Han har tagit sig till startelvan nästan direkt och har varit en viktig lagspelare. Hans profil och personlighet passar in i truppen och tillsammans med den andra svensken, Baffo, har han bidragit till ”the club of the young and nordic”, säger Jussi-Peka och syftar på tränaren Torsten Lieberknecht som har en historia av att värva unga skandinaver.

Konkurrerar med Manni och Kumbela

Nymans största konkurrent i anfallet är Suleiman ”Manni” Abdullahi som värvades från Viking Stavanger i somras.

– Han var vår första centerforward under sommaren och gjorde mål i varje match. Men tyvärr skadade han sig allvarligt i den näst sista matchen innan starten av 2. Bundesliga. Därför bestämde sig Braunschweig att värva en till anfallare.

In kom alltså Totte för att fylla luckan efter den skadade nigerianen. Jussi-Pekka ser vissa likheter med Abdullahi:

– Manni är lika lång som Totte och är en liknande centerforward. Men kanske lite fysiskt starkare, så Totte måste verkligen kämpa för att hålla sig kvar i startelvan om Manni kommer tillbaka i samma form som i somras.

Istället har Totte spelat ihop med anfallskollegan Domi Kumbela som den här säsongen har svarat för sex mål i ligan.

– Han är vår stora målskytt för tillfället. Så Totte måste kämpa för att bli nummer ett.

KAMRATERNA

Läs också: ”Tottes arbetskapacitet och förmåga att göra lagkamrater bra skulle passa i Braunschweig”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *