Sportchefen om Eliasson: ”Tror klubbarna var överens om det här från början”

Eliasson står över mot AIK. Foto: Kamraterna
Eliasson, här i U21-match mot MFF. Foto: Kamraterna

IFK Norrköping ställer över AIK-lånet Niclas Eliasson i söndagens bortamatch mot just AIK. Vi ringde upp Svante Samuelsson, mångårig sportchef i Kalmar FF, för att förstå hur resonemanget kan ha gått.

Hur tolkar du det här?
– Jag kan tänka mig att man diskuterade detta tidigt. Jag kan inte uttala mig om det här fallet egentligen, men känner mig rätt säker på att klubbarna varit överens om det här från början, säger Svante Samuelsson.

Niclas Eliasson är utlånad från AIK till IFK Norrköping, men det finns en utköpsklausul som innebär att IFK kan köpa honom till ett fast pris. Många IFK-supportrar verkar hoppas att klubben ska förlänga, men  det är inte säkert att det blir så billigt, enligt Svante Samuelsson.

– Jag tror att generellt sett så ger man inte någon rabatt. AIK betalade nog en skaplig peng till Falkenberg för att lösa honom, jag tror de har en idé om vad Eliassons marknadsvärde är. Fördelen för den klubben som lånar är att man får testa ett tag och se hur det funkar, inte att övergången blir billigare.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *