IFK:s bortastöd fortsätter öka: ”Mot AIK tror jag vi kan bli riktigt många”

IFK Norrköping går bra nu, på planen och på Curvan – men också på bortaläktare runtom i Sverige. Idag reser några tappra själar till Jämtkraft Arena i Östersund för att stötta IFK till tre poäng. Vi har pratat med IFK:s SLO Fredrik Nilsson om bortaresandet.

Ikväll spelar IFK Norrköping borta mot Östersund FK. På bortasektionen finns som vanligt Fredrik Nilsson. Som SLO i IFK Norrköping är han en länk mellan klubben och supportrarna. Och han har noterat ett ökat antal IFK-supportrar på läktare runtom i Sverige.

– Det började kan man säga med matchen mot Hammarby i fjol (27 juli). Då var vi runt 2000 på Tele2 Arena, säger Fredrik Nilsson.

Under guldhösten ökade av förklarliga skäl bortaresandet och allt kulminerade när ca 6000 IFK-fans kunde sjunga hem guldet till Norrköping på Swedbank Stadion i Malmö.

– Det är väldigt blandat vilka som har tillkommit. Det är en del gamla som har hittat tillbaka och en del nya som kanske inte varit lika intresserade tidigare, eller i alla fall inte åkt på lika många matcher.

Peking Fanz anordnar organiserade resor till alla bortamatcher. Men också Shine ordnar bortaresor ibland och även Club 33 då och då. Men vad som har ökat mest är privatresandet – folk som tar bilen eller tåget själva,

– Tidigare har det varit enkelt att förutspå hur många det ska bli på bortasektionen. Man tog bara det organiserade resandet och dubblade det, säger Fredrik NIlsson.
– Men nu mot HIF senast var det bara en buss på ca 50 pers men vi var 190 på läkaren.

Hoppas på flera tusen mot Hammarby

På förhand finns det under hösten två bortamatcher som tycks lite hetare än de andra, AIK på Friends Arena 2 oktober och Hammarby på Tele2 Arena fyra veckor senare (datum och tid ej spikat).

– Mot AIK tror jag vi kan bli riktigt många. Går resultaten vår väg borde vi bli runt 1000 pers. Förra året var vi runt 350, men då var matchen ganska tidigt på säsongen.
– Men min känsla är att det är lättare att dra folk till matcher mot Hammarby och Djurgården. Många är missnöjda med bortasektionen på Friends. Det är också enklare att ta sig till Tele2 Arena, säger Fredrik Nilsson.

Det kan vara så att en del känner sig lite oroliga för att åka till Stockholm och högriskmatcher. Fredrik Nilsson tycker dock inte att det är något man behöver oroa sig över.

– Framför allt inte om du åker organiserat. Då kommer du ju direkt till bortasektionen med bussen.

Även om datum och tid som sagt inte är spikat står det klart att Hammarby blir den sista bortamatchen för året. Fredrik Nilsson hoppas på ett riktigt stort IFK-följe då.

– Det beror helt på det sportsliga, men är vi med i rejset och det är i näst sista omgången kan det bli flera tusen.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *