IFK om att MFF tilldelas sittplatsbiljetter

IFK Norrköping mot Malmö FF på Östgötaporten söndag den 16 oktober har alla förutsättningar att bli en publikfest. Malmösupportrarna har ”fått” en sittplatssektion på 1000 platser men IFK:s Mårten Jacobsson lovar ordna så att så många Norrköpingsbor som möjligt kan få se matchen.

– Det blir precis som när Stockholmslagen kommer på besök, att vi reserverar en sittplatssektion för dem. Den blir avspärrad från övriga läktaren och de får en egen ingång, säger Mårten Jacobsson.

–  Det här har diskuterats med säkerhetsorganisationer, supporterorganisationer, SLO:er och andra. Så det är inget beslut som tagits över en kafferast.

Den ordinarie ståplatssektionen för bortasupportrar på ”Berget”  rymmer 2000 personer och kommer att användas som vanligt. Vid ett vanligt möte mellan IFK och MFF brukar det vara runt 500 bortasupportrar på plats. Nu väntas förstås betydligt fler, också med tanke på att matchen spelas en söndag klockan 15.

Men hur gör ni om de inte säljer ut sin ståplatssektion och det finns massa IFK-supportrar som ännu inte har biljett?
– Så kommer det inte att bli. Man kan minska bortastå om det är så. Men det är viktigt att man som IFK-supporter köper biljett så snart som möjligt.

Är du orolig för att MFF köper upp biljetter på andra ställen på sittplats än de anvisade sektionerna?
– Nej, MFF står inte bakom det i så fall. De styr sin publik mot de sektionerna som vi har bestämt.  När man köper biljett idag på nätet måste man ju uppge namn och adress. Så vi har bra koll på det.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *