Snack med fienden: Hammarby U21 – IFK U21 2-0 (0-0)

IFK Norrköping förlorade med 0-2 borta mot Hammarby i U21-serien, vilket är av akademisk betydelse då man redan är klar gruppetta. Vi ringde upp Hammarbys tränare Patrik Hansson.

– Norrköping kommer med ett ungt lag och är klart bättre i första halvlek. I andra blir vi lite bättre. Men det är spelmässigt jämnt, IFK har många bra unga spelare. Castegren är bra, och en av de centrala mittfältarna, jag vet inte vad han heter.
– Men om man ser till laget vi har så ska vi vinna det här.

Vem utmärkte sig i Bajen?
– Leo Bengtsson, vår unge vänsterback, var bra. Framförallt i andra halvlek. De andra gör vad som kan förväntas av dem.

U21-serien kan ju bli skev ibland med olika nivå på lagen. Fyller serien sin funktion?
– Jo, de unga spelarna lär sig  mycket. Norrköping brukar komma med bra lag. Det känns som att fler och fler tar U21-serien på allvar

IFK matchar unga spelare både i Sylvia i div 2 och i U21-serien. Hur resonerar ni?
– Vi har några spelare utlånade till Enskede i div 1 norra. De spelar både där och i vårt U21-lag och kan även sitta på bänken i Allsvenskan. Det är olika från person till person, men när de är 17, 18 eller 19 måste de ta klivet och spela seniorfotboll.

Till sist, IFK:s representationslag är inblandade i toppstriden, Hammarbys i bottenstriden. Kunde man se det även på U21-lagen?
– Ja, i Norrköpings lag ser man att de spelar precis som a-laget. Det är en tydlig spelidé. För vårt A-lag handlar det just nu om att ta så mycket poäng som möjligt och även lära U21-laget det.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *