Peter Hunt om att förlänga med Ante G och Daja: ”Det ser hoppfullt ut”

IFK har varit ganska aktiva på transfermarknaden i sommar och har värvat ett par intressanta spelare. Men nu är det inte prioritet att förstärka truppen mer, säger ordförande Peter Hunt som annars är hoppfull att Andreas Johansson och Daniel Sjölund snart skriver på nya kontrakt.
– Jag har ingen anledning att ha någon annan uppfattning, säger han till Kamraterna.

Michael Langer, David Moberg Karlsson, Niclas Eliasson och Kalle Holmberg har förstärkt IFK-truppen i sommar. Men nu är det inte fokus på att förstärka truppen mer, säger Peter Hunt.

– Jag tror det är locket på, men det kan alltid hända något. Vi har valt att inte gå på färdiga stjärnor, utan sådana som passar in för framtiden. Vi är inte superaktiva nu, det är inte högsta prioritet.

Ni har värvat ganska kända namn. Och Moberg Karlsson och Holmberg hade ett par år kvar på sina kontrakt. Har det svidit i plånboken?
– Det är klart att det kostar, så är det ju. Färdiga allsvenska spelare i den här åldern kostar pengar, speciellt när man går inom samma liga. Man vill ju inte alltid släppa till konkurrenterna.

Niclas Eliasson kommer på lån från AIK, men med option att IFK kan köpa spelaren efter säsongens slut. Men Hunt säger att tanken att det ska bli en långsiktig lösning med Eliasson.

– Ett lån kan säkerställa hur individen passar in i vår miljö. Det är en högkaratig spelare, ingen billig spelare. Vi tror mycket på Niclas. Ambitionen är så klart en långsiktig lösning och inte ett lån på några månader.

Gällande kontraktsförlängningar för Andreas Johansson och Daniel Sjölund är Hunt optimistisk.

– Jens har den bollen och den diskussionen, men det ser hoppfullt ut. Jag vet att det pågår en konstruktiv dialog. Förhoppningen är att lösa detta.

Du låter hoppfull?
– Idag har jag ingen anledning att ha någon annan uppfattning. Jag tror dom är attraherade att vara kvar i IFK. Laget blir ju också på sikt mer slagkraftigt när man ser på vilken ålderskategori av spelare som vi värvar. Det är inga okända spelare vi tar in, det är högkaratigt svenskt fotbollsmaterial.

IFK:s ordförande säger att de senaste årens framgångar har gjort det lättare att attrahera bra spelare till föreningen.

– Tveklöst. Vi hade aldrig kunnat ta in dessa för några år sedan om det inte hade handlat om exceptionellt mycket pengar. Många hävdar att förra året var en engångsföreteelse, men vi har samma poäng som förra året och är en pinne efter Malmö som fick två gratispoäng tycker jag.

– Egentligen tycker jag att vi har samma slagkraft som förra året. Vi visar att vi har en styrka i hela klubben när vi byter ut pjäser som managern och enskilda spelare och fortfarande presterar. Det känns bra även om vi inte fullt ut skulle hålla. Men så tänkte jag förra året också, och tji fick jag då.

Vad tycker du är en sportslig rimlig målsättning för resten av säsongen?
– Vi har inte uttryckt någon officiell målsättning. Men jag tycker det är rimligt att tro att vi kan bli bland de fem bästa lagen, det är min personliga tanke. Vi har alltid ambitionen men inte den ekonomiska möjligheten att säkerställda ett sådant löfte. Då måste man ut och handla till helt andra pengar än vad vi har. Vi vill inte ta ekonomiska chanser. Vi bygger för framtiden, även om man inte kan bygga för länge eftersom att publiken vill ha sitt.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *