Snack med fienden: Sirius U21 – IFK U21 1-7 (0-3)

”Den konstigaste matchen jag har varit med om som spelare och tränare.”

Det sa Sirius tränare Mirza Jelecak efter kvällens U21-match som IFK Norrköping vann med 7-1. Men faktum är att Sirius kunde ha tagit ledningen direkt, men Snokas nya keeper Michael Langer gjorde en jätteräddning från nära håll och istället tog matchen en annan väg.

1-0 och 2-0 kom på straffar efter rejäla bjudningar från hemmalaget. Vid båda tillfällena var det svaga hemåtpassningar till målvakten som ställde till det. Vid det andra läget åkte hemmalagets målvakt Benny Lekström på en utvisning. Men Sirius hade ingen reservmålvakt på bänken utan en utespelare fick ställa sig mellan stolparna. Sen rullade det på för IFK berättar en ganska uppgiven Sirius-tränare:

– En jättekonstig match. Vi hade ett hyfsat lag på banan och visste att Norrköping är bra och tänkte att det kunde bli en bra match. Vi hade ju hoppats få ut något av det hela. Men vi sätter oss i otroligt korkade situationer. Vi bjuder på de första målen och sen fick vi ställa en junior som målvakt. Jag tycker synd om honom. Det blev varken bra för oss eller Norrköping.

Var det några i de båda lagen som stack ut tycker du?
– Jag tycker att Norrköpings vänsterback var duktig. Bra spelvändningar, god spelförståelse och stark i närkamperna. En mogen spelare, säger Sirius-tränaren om Mohanad Jeahze.

I hemmalaget fanns det också bra saker att ta med sig:

– Det är några som visar inställning och karaktär. När det blir så här får man se vilka som står upp och försöker hjälpa laget och hjälpa sig själva. Oscar Kindlund fick gå ner och spela mittback och skötte sig bra. Ante Björkebaum som spelade forward första timmen hade några bra aktioner och spelade fram till ett mål.

Kan du säga något om IFK:s nya målvakt?
– Det är nästan helt omöjligt. Men han gjorde ju en riktigt bra räddning i början där vi skulle ha gjort 1-0. Men han verkade vara stabil i det han fick göra första kvarten innan matchen var död.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *