Michael Langer aktiv i debuten: ”Snackade mycket och styrde backlinjen”

Foto på Michael Langer, IFK Norrköping.
Michael Langer. Foto: Daniel Meisels, UNT.

Den österrikiska målvakten Michael Langer debuterade för IFK i U21-matchen mot Sirius. Kamraterna bad Daniel Meisels, sportreporter på Upsala Nya Tidning, att hålla ett öga på IFK:s nya målvakt.

– Det är svårt att dra några större växlar efter en sån här match, säger Meisels som på Lötens IP  fick se IFK vinna med 7-1.

Meisels säger att IFK:s målvakt bara fick göra en räddning. Och den kom redan efter ett par minuter.

– Det var en riktigt fin räddning. En nick på ett inspel om jag minns rätt. Det var ett jätteläge för Sirius innan cirkusen började, säger Meisels och syftar på hemmalagets målvaktsutvisning och IFK:s straffar tidigt i matchen.

Sirius mål kunde Langer inte lastas för på något sätt, menar UNT:s sportreporter som tycker att det var en sak som stack ut hos Pekings nya keeper:

– Han snackade mycket och ville styra backlinjen. Han gav mycket feedback och skrek ”bra” på svenska. Han försökte verkligen dunka in i försvararna när de gjorde något bra, som en hemåtpassning på one touch. Till och med när IFK ledde med 5-1 och 6-1 ropade han ”keep focus” hela tiden.

Man kan tänka sig att 195 centimeter långa Michael Langer är stark i luftrummet. Men mot Sirius fick han inte visa upp särskilt mycket av det.

– Han kanske fick plocka ner någon boll. Och Sirius hade två-tre hörnor, men de gick inte hela vägen fram.

Vi frågar hur målvakten såg ut i spelet med fötterna:

– Han sattes ju inte under någon press. Men han valde ofta att sätta igång spelet via backlinjen, säger Meisels som i sin blogg underkände alla spelare i Uppsala-laget.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *