Kamraternas panel #9: ”Emir är för alltid en legend på Parken”

panelen

Panelen är tillbaka! Den här gången pratar Rebecca Stenfeldt, Jörgen Löwenfeldt och Hasse Eriksson om förhoppningar inför CL-kvalet, IFK:s biljetthantering och Emir Kujovic sorti.

1. På onsdag är det äntligen dags! CL-kvalet inleds borta på Lerkendal i Trondheim. Vad är dina förhoppningar eller förväntningar på matchen?

Rebecca: Det ska bli så roligt med match, ser fram emot att få se mitt älskade lag göra entré på den internationella scenen. Har inga förväntningar på resultatet egentligen men vill se att vi kämpar hela vägen, både på planen och på läktaren. Vore episkt med vinst förstås!

Jörgen: Jag håller tummarna för en oavgjord match i Trondheim, och sedan fullt ös på hemmaplan. Rosenborg är ett starkt hemmalag, men vi har åtminstone Sveriges bästa defensiv. Tror inte på något målkalas precis, även om det inte skulle skada med 2-2.

Hasse: Givetvis vill jag att vi går vidare till nästa omgång. Sätter vi bara en balja är det fullt möjligt. Vore så kul om vi kunde få se internationell fotboll under hösten. Det var länge sen europeiska storlag var på Parken.

2. En som saknas på onsdag är Emir Kujovic. Hur värdesätter du hans insats i IFK-tröjan och vad är ditt starkaste minne av honom?

Rebecca: Även om jag visste att han var på gång utomlands kändes det snopet att det slutligen skedde så fort. När Emir kom hit var jag, ihop med många andra, skeptisk till Pekings köp av ännu en halvskadad och matchotränad spelare. Vad fel jag hade! Han må få 100 chanser under en match och missa hälften men vilken målgörare han ändå är. Helt briljant!
Jag kommer förstås alltid minnas Emir som en kämpe i guldlaget, detta ihop med samtliga hans vackra mål i Peking-tröjan. Att dessutom få se honom i EM-truppen 2016 gör honom till en legendar. Emir Kungovic, du har för alltid en plats i våra vitblåa hjärtan!

Jörgen: Han har varit helt avgörande för IFK:s enorma framgångar på sistone. Han har inte gjort någon hemlighet av att han velat bort, men han har uttryckt sig med respekt för klubben. Han är för alltid en legend på Parken, jag hoppas att han förstår det själv. Och att han saknas är fruktansvärt tråkigt.

Hasse: Det tog tid för mig innan jag blev övertygad om Emirs storhet. I början tyckte jag att han brände alldeles för många lägen. Men det sista året har han varit fantastisk, SM-segern hade inte varit möjlig utan honom.

3. Vissa har kritiserat IFK:s organisation för biljetthantering och kommunikation  inför CL-matcherna. Vad är ditt betyg på den?

Rebecca: Jag kan förstå kritiken, det var inte helt tydligt hur biljettsläppet skulle fungera. Kommunikationen kunde absolut ha fungerat smidigare, inte minst för att lugna alla de fans som nu fått oroa sig över att missa sin plats på festen. Information får gärna komma ut på så många ställen som möjligt för att nå så många som möjligt, det är dock jätteviktigt att samma information kommer ut överallt! Vi hade inga problem med att fixa biljetter när vi väl visste hur allt skulle fortlöpa. Något att dra lärdom av inför framtiden för IFK.

Jörgen: Jag brukar få det att funka bra. Men av snacket att döma känns det som att IFK har en del att lära, för det handlar om en i grunden mycket enkel tjänst. När det gäller årskorten borde det inte vara svårare att köpa dem än att ordna med en biobiljett. Tror att många besökare faller ifrån för att det upplevs som lite krångligt.

Hasse: Mitt betyg är minus 10. Man har vetat om CL-kvalet sedan vi blev mästare. Och man har inte hittat någon info om matchen på hemsidan förrän de senaste dagarna. Det har inte heller varit lätt att veta hur man bokar biljett. Känns inte professionellt på något sätt vad det gäller info.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *