Kujovic-affären: ”Förhandlade till nästan klockan ett på natten”

Emir Kujovic mot Halmstads BK 2015. Foto: Sebastian Sas.
Emir Kujovic mot Halmstads BK 2015. Foto: Sebastian Sas.

Efter en lång tid av proffsrykten runt Emir Kujovic är skyttekungen klar för belgiska KAA Gent.
– Vi satt och förhandlade fram till nästan klockan ett på natten, säger Patrick Mörk som företrädde anfallaren i förhandlingarna.

Mörk säger till Kamraterna att belgarna började visa intresse för omkring tre veckor sedan. Det har överhuvudtaget varit ett stort intresse för anfallaren vars kontrakt med IFK Norrköping skulle gå ut efter säsongen.

– Det är få spelare inom svensk fotboll som haft så många klubbar efter sig, säger Mörk och beskriver intresset som ”hysteriskt”.

Till en början skedde förhandlingarna mest via telefon och mejl. Men man kom inte riktigt fram till en lösning, varför Patrick Mörk och Emir Kujovic reste ner till Belgien i fredags.

– Vi bestämde att vi försöker lösa det på plats, det är alltid lättare när man sitter ner och försöker enas över bordet. Det var lite spännande att se om vi kunde få till det, säger Mörk och berättar att det handlade om en del personliga detaljer för Kujovic som återstod att lösa.

I vintras ville italienska Frosinone ha Emir Kujovic signatur. Men anfallaren tackade nej till bottenlaget. Att det var en klubb i Serie A spelade ingen roll när det inte kändes helt rätt.

– Han är en väldigt klok och analyserande spelare. Det är som spelare lätt att välja det som ger bäst betalt, den flashigaste ligan eller trevligaste staden, säger Mörk som menar att Kujovic funderade noga innan han tog beslutet att flytta utomlands.

IFK Norrköpings skyttekung sökte ett lag vars fotboll skulle passa honom.

– Han fastnade snabbt för Gent. Det är ett lag som gjorde det bra i Champions League förra säsongen och som spelar en offensiv fotboll och skapar många målchanser.

Mörk säger att Emir Kujovic är tänkt att ersätta Laurent Depoitre som ryktas gå till engelska Premier League.

– Han är också en nia som inte är purung. Kan han gå den vägen så finns det en bra chans för Emir också.

Varför tror du att Gent ville ha Kujovic?
– De sökte en boxspelare, en som kan göra mål. I och med att de skapar mycket chanser kommer bollen ofta in i straffområdet. Sådana spelare växer inte på träd, svarar Mörk.

Belgiska ligan och svenskar har tidigare inte gått så bra ihop. Både Magnus Eriksson och Erik Johansson har misslyckats – i just Gent. Varför ska det gå bättre nu?

– Jag tror att Emir är väldigt välscoutad och att  det blir tredje gången gillt för Gent. Emir är vass och kan göra mål på så många olika sätt. I ett lag som spelar väldigt offensiv fotboll är han en väldigt bra typ. Kan han fortsätta göra mål i Belgien kan nästa transfer bli en riktigt stor klubb i Europa.

En spelare som skulle kunnat ersätta Emir Kujovic var ju provspelaren Sheka Fofanah som Patrick Mörk också företräder. Men anfallaren skadade sig under provspelet i Norrköping och är avskriven för mästarklubben. Men nu ser det ut som att han hamnar i Danmark, säger Mörk utan att berätta vilken klubb det handlar om.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *