Snack med fienden: IFK U21 — ÖSK U21 7-0 (5-0)

Ett A-lagsbetonat IFK Norrköping slog ett ungdomligt ÖSK i U21-serien tidigare ikväll. Vi ringde upp ÖSK:s Axel Kjäll.

7-0 till IFK, vad ska man säga?
– Jag gör mitt fjärde år i U21-serien och har aldrig mött ett så starkt motståndarlag som vi gjorde. Vi kom med ett U19-lag. Bland annat Nicklas Bärkroth hade ett stort övertag på högersidan.
– I andra halvlek är vi lite bättre. Vi försvarar oss bättre. Det var en på förhand tuff uppgift som skulle visa sig vara just det.

Men allvarligt, fyller U21-serien sin funktion när det blir såhär?
– Olika klubbar har olika inställningar, vi matchar våra spelare i en A-lagsmatch senare i veckan istället. Man väljer det som är bäst för sin klubb. Serien är ändå ok.
-Jag tycker ändå IFK är ett föredöme, tycker många klubbar kan lära av  Norrköping. Både U21-laget och Sylvia ligger långt fram.

Nån du vill plussa för i ÖSK eller IFK?
– Mina unga spelare gör ändå sitt. De ligger under med 5-0 i paus, men går ut och spelar hederssamt. Det blir en viktig erfarenhet för dem.

Efter senaste U21-mötet sa du att Sebastian Andersson var en av Allsvenskans bästa tredjeforwards. Syntes det idag ?
– Ja, det får man säga. Vi scoutar ju Norrköping, bland annat inför matchen på Behrn Arena. Jag vidhåller att har man två som är bättre än Sebastian Andersson då har man en riktigt bra forwardsuppsättning.

Liksom IFK skuggar ni Malmö i toppen. Hur ska ni lyckas hänga med i höst?
– I vår har det bland annat handlat om att vi har lyckats vända många matcher. Vi har slitit ont. Vi måste bibehålla vårt hårda jobb  och moral. Inte slå oss till ro utan vilja bli bättre inom alla områden.

Ni väljer till skillnad från IFK att släppa spelare till OS. Hur tänker ni där?
– Vi har vetat om länge att Jacob Rinne skulle bara högaktuell. Vi har tyckt det varit kul men tog inte beslut förrän nyligen om att släppa honom. Men Oscar Jansson är också en jättebra målvakt. Astrit var lite mer av en överraskning, han är en jättebra spelare och väl värd chansen men har ju inte varit med på januariturné till exempel,
– Men jag har förståelse för de klubbar som sagt nej, framförallt de som ska spela i Europa.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *