Kamraternas panel #8: ”Vore roligt att se Island och plocka med en ersättare till Trasten”

panelen

Efter några veckors ledighet är Jörgen, Rebecca och Hasse i Kamraternas panel tillbaka. Den här gången om drömvärvningen i sommar, vilken publikkapacitet som är lagom för Parken och önskemotståndare i Champions League-kvalet.

1. Om du fick värva en spelare till IFK från en allsvensk konkurrent i sommar; vem skulle det vara och varför?

Jörgen: Jag är rädd för att sommarfönstret kan innebära att vi tappar en eller två anfallare, så min drömvärvning blir Crespo Kamara från Örebro. Jag tycker att han är en lysande spelare som kan ge oss den spets och kraft vi behöver bibehålla i anfallet.

Rebecca: Vi kommer behöva en anfallare så jag får svara Marcus Antonsson från Kalmar FF. Det vore visserligen roligt att köpa tillbaka Astrit Ajdarevic för att se hur Örebros fans skulle tackla ännu en sådan övergång…

Hasse: Marcus Antonsson, KFF, vore en bra förstärkning med tanke på att Nyman och Emir kan försvinna. Om det inte går, så sneglar jag på en annan spelare med förflutet i KFF: Erik Israelsson i Hammarby skulle vara en bra förstärkning och passa IFK.

2. Parken byggs ihop som vi skrev om häromdagen. Tycker du att det är rätt att minska kapaciteten? Hur många åskådare borde arenan ta?

Jörgen: Otroligt bra om Parken byggs ihop. Ännu är inte arenan klar och de 300 miljoner som hittills investerats är närmast meningslösa om jobbet inte färdigställs. Vad gäller publikkapaciteten är jag framförallt oroad över hur läktaren kommer att se ut med flera lager av kontor/glasrutor? Vi har sett några läskiga skisser, tycker jag. Jag tycker att vi ska ha en arena som man kan växa i. Så 16 000-17 000 vore lagom.

Rebecca: Arenan kommer göra sig bättre som en enhet. Under EM får vi se många schyssta arenor och jag längtar tills dess att IFK får en snygg design på sin också. Jag tycker inte att antalet platser bör minska, det är rätt lagom som det är nu. Mig har det aldrig stört att inte samtliga platser utnyttjas men det är synd att bygga bort möjligheten till en större publik.

Hasse: Parkens kapacitet ska inte bli mindre, men det är bra att Parken byggs ihop till en gryta. Nu när vi ska etablera oss som Sveriges topplag och med förhoppningsvis många framtida CL-matcher måste vi öka publikkapaciteten till minst 22 000.

3. Snart är det CL-lottning och IFK:s första tävlingsmatch utomlands på 15 år. Kommer du följa med laget ut i Europa? Och vilken bortaresa hoppas du på?

Jörgen: Jag hoppas så klart på sämsta möjliga motstånd för IFK. Hoppas också på att kunna åka dit, för det är verkligen tidernas IFK-match. Aldrig förr har vi fått kvala till CL. Gärna Island! Jag hoppas att intresset är lika stort oavsett motstånd, men kan tänka mig att Celtic drar mer folk till Parken.

Rebecca: Att jobba för stelbenta Landstinget innebär att det är omöjligt att välja semesterperiod. Jag går på semester dagen efter returmötet så jag missar IFK:s segertåg i Europa. Otroligt ledsen över detta! Jag tror att intresset kommer vara riktigt stort och att IFK får med sig ett mäktigt bortafölje. Hade jag kunnat följa med hade jag önskat Hafnafjördur som motståndare. Vore roligt att se Island och få möjlighet till att plocka med oss en ny islänning att fylla Trastens skor.

Hasse: Det bästa vore om vi får möta ett lag från en liten liga som Wales eller Islands. Jag har inte planerat att resa till någon bortamatch. Men man kan ändra sig och jag skulle gärna åka till Wales eller Island.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *