Snack med fienden: AIK U21 – IFK U21 2-7 (1-3)

Ett A-lagsbetonat IFK Norrköping slog ett ungdomsbetonat AIK när U21-serien drog igång igen. Snoka vann med 7-2 på Djursholms IP. Vi ringde upp AIK:s tränare Patrik Jildefalk.

Än en gång ställer IFK upp med ett välmeriterat lag medan ni kommer med en väldigt ungt gäng. Börjar du tröttna?  
– Jo, men vi är lite vana. Vi informerade i tid vilket slags lag vi skulle komma med, sen får motståndarna bestämma hur de vill göra. Men jag förstod det som att det var viktigt för Jens att få träna anfallsspel.
– Vi försöker ändå spela fotboll, men det är klart att när du möter spelare som vunnit SM-guld så märks skillnaden. Tycker ändå att våra spelare Alexander Snäcke, Godard Kabali och Nebiyou Perry är duktiga. Hade de spelat i vit tröja istället hade man sett vilken kvalitet de har.

Jens Gustafsson är nu ny tränare i IFK . Hade han hunnit sätta nån prägel på spelet?
– Det där är så svårt. Jag känner Jens rätt väl.  Han kommer inte göra så mycket, han har samma värderingar som Janne.  Jens bästa sida är att få folk att jobba hårt och det gjorde Norrköping idag.

Jens pratar om  att människan ska må bra för att prestera bra. Vem verkade må bäst i IFK idag?
Tekie är helt magisk. Sen tycker jag att Blomqvist gör mycket bra grejer, idag tog han Traustason-rollen. Tror det finns mer att ta av honom än vad vi såg i våras. Jag gillar också Dagerstål.
– Däremot så tror jag IFK får leta vidare efter en ny målvakt. Jag var inte så imponerad av Udjus.

Gentrit är ju välbekant för er i U21-serien. Men hur såg han ut som forward?
– Jo, det kändes som att han och Nyman hittade ett samspel som  är helt okej. Men svårt att säga med tanke på motståndet.

KAMRATERNA