U21: ”Imponerande att IFK:arna jobbar så hårt för varandra”

4-0 till IFK mot Hammarby i U21-serien talar sitt tydliga språk. IFK, med ett klart mer rutinerat lag än gästerna, vann välförtjänt. Bajens tränare Patrik Hansson berömde efter matchen IFK-spelarnas jobb för varandra.

IFK ställde – som vanligt numera – upp med ett starkt lag i U21-spelet. Eller vad sägs om namn som Marcus Falk Olander, Gentrit Citaku, Andreas Hadenius, Tesfaldet Tekie, Nicklas Bärkroth, Sebastian Andersson och Joel Enarsson?

Gästande Bajen kom med många spelare från U19-laget, men också med minst sagt rutinerade ex-IFK:aren David Boo Wiklander.

Vi ringde upp Bajens tränare Patrik Hansson efter matchen på Östgötaporten.

– Det märks att IFK har ett mer rutinerat lag, vi blir straffade på våra misstag. Alla mål de gör är efter misstag från oss då vi tappar boll i onödiga lägen, konstaterar han.

Patrik Hansson plussar lite extra för mittbacksparet Boo Wiklander och Joseph Aidoo, samt provspelaren Ian Smith som skötte sig bra till höger på mittfältet trots att han vanligtvis håller till ett steg längre ner i banan.

Om Boo WIklanders första tid i Bajen säger tränaren:

– Han har kommit in i det fort och tränat extra. Det märks att han är matchotränad men det blir bättre för varje dag. Han imponerar med sin inställning till träning, han visar att han vill träna och hålla på.

Var det någon i IFK som stack ut tycker du?
– Nej, de har många bra spelare. Det som imponerar är att så många av de etablerade allsvenska spelarna gör ett så hårt jobb för varandra i U21. Det imponerar på mig!

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *