Inför J-Södra: ”Man blir lite av den kaxiga supportern”

Inför bortamatchen mot Jönköpings Södra pratade vi med Michael Kihlman som är ordförande  i Peking Fanz. Han säger att det generellt är roligare att åka på bortaresor där man kan ”ta över” arenan.

Peking Fanz åker med cirka tio bussar till Jönköping. Nu när det inte är några allsvenska Östgötaderbyn tror Michael Kihlman att resan till Jönköping kan bli lite av en ”ersättare” för ÅFF-resorna.

– Alla matcher inom ett ganska nära avstånd brukar ju generellt locka mycket folk. Så utifrån det perspektivet kanske vi kan bygga upp något i bortamatcherna mot J Södra. Avståndet gör ju att många som annars inte åker ändå åker nu.

Har du någon koll på supporterkulturen i Jönköping?
– Dom har faktiskt haft en ganska stadig supporterkultur och Green Machine har ju funnits i massor av år. Men i Jönköping är det kanske ändå mer fokus på hockey, säger Michael som hoppas att det ska bli ett bra tryck från IFK-fansen på söndag.

Vad kännetecknar en bra bortaresa?
– Det är när man känner att alla verkligen går in för det, det är något med vibbarna i luften. Hela stämningen och betydelsen av matchen. Till exempel mot Örebro så är det rivaliteten som gör det.

Att man är många som åker iväg på bortamatch är så klart roligt, men Michael säger att han också har många goda minnen från när han åkt i minibuss till en bortamatch.

Men är det roligare att åka med mer folk till mindre ställen istället för till Stockholm?
– Ja, absolut. Man känner ju att man kan ta över på ett helt annat sätt. Då blir man kanske lite av den kaxiga supportern. Men mot Stockholmslagen borta ger man sig kanske fan på att man ska försöka överrösta dem istället.

I och med succén med Curva Nordahl har Kamraterna snappat upp förslag om att Peking Fanz borde byta namn till just Curva Nordahl. Men det är inget som Michael har hört eller spontant verkar tycka är en bra idé.

– Peking Fanz är Peking Fanz. Curva Nordahl är läktaren där alla samlas. Vi har funnits i nitton år och jag ser ingen anledning att byta. Men ska det ske får man börja med att skicka in en motion, säger ordföranden.

Peking Fanz-profilen och klackledaren Pontus Franzén har ju inte synts till på ett tag. Vi frågade Michael om detta, som kan lugna alla som saknar Pontus sköna stämma.

– Han har bara varit på semester. Jag tror han är tillbaka redan mot J Södra.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *