Isländska journalisten om Traustason: ”Tycker han ska stanna en säsong till i Norrköping”

Liksom Sveriges landslag förbereder sig nu Lars Lagerbäcks Island inför EM-slutspelet i sommar. Man har träningsspelat mot Danmark och Grekland senaste veckan – och IFK:s Arnor Traustason har gjort mål i bägge matcherna.
– Jag tycker att han förtjänar en plats i EM-truppen, säger Gudmundur Hilmarsson på den isländska tidningen Morgunbladid.

I 2-1-förlusten mot Danmark hoppade Traustason in och tröstmålade. Mot grekerna spelade han från start och gjorde Islands första mål i en match som Island till slut vann med 3-2.

Kamraterna frågade journalisten Gudmundur Hilmarsson hur man uppfattar Arnor Traustason på Island:

– Arnor har presterat väldigt bra. Han har tagit chansen i landslaget och har gjort tre mål på sex landskamper. Jag tycker att han förtjänar en plats i EM-truppen. Han är snabb, bra med bollen och en målskytt. Jag tror att de flesta isländska fans gillar honom mycket och tycker att han har en stor talang.

Traustason var en av de IFK-spelare som ryktades bort från IFK under vintern. Men mittfältaren som gjorde sex mål och tio målgivande passningar under guldsäsongen är kvar – i alla fall ett tag till. Det är säkert flera utländska klubbar som kommer vilja värva spelaren under sommarfönstret.

Men Gudmundur Hilmarsson tycker inte att han ska flytta på sig riktigt ännu.

– Jag tycker att Arnor borde spela en säsong till i Norrköping för att fortsätta växa som spelare, säger han.

Holland, Tyskland eller Italien skulle passa bra för den målfarliga mittfältaren, tror den isländska journalisten.

– Han har marknadsfört sig själv väl i och med de goda insatserna i landslaget och har en ljus framtid.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *