IFK U21-AIK U21 4-0: ”Att möta en tungviktare är inte det lättaste”

IFK vann ikväll med 4-0 mot ett väldigt ungt AIK-lag i U21-serien. Vi pratade med Solnalagets tränare Patric Jildefalk som tyckte att hans spelare gjorde vad de kunde mot de äldre och mer rutinerade spelarna i Norrköping.
– Att vara en flugviktare och möta en tungviktare är inte det lättaste, säger han om skillnaden i startelvorna.

AIK kom till spel med killar från U17- och U19-leden, medan IFK hade med rutinerade namn som Mathias Florén, Marcus Falk Olander, Christopher Telo, Andreas Hadenius och Joel Enarsson. Det var minst sagt skilda förutsättningar inför matchen. AIK:s tränare Patric Jildefalk säger till Kamraterna:

– Jag meddelade IFK i söndags att vi kommer med ett väldigt ungt lag. Då får Norrköping skapa sina egna förutsättningar och se vad de vill få ut av matchen. Så när jag såg deras elva tänkte jag att det kan bli åka av om vi inte jobbar med vårt försvarsspel. Vi kämpar och slåss, men att vara en flugviktare och tävla mot en tungviktare är inte det lättaste. Det blir tufft. När Norrköping A-lagsspelare väljer att driva upp tempot så blir det en skillnad, det är logiskt. Jag är nöjd att vi hade ett gäng krigare som gjorde vad de kunde.

AIK reste till Norrköping utan de spelare som vann Ligacupfinalen för U19 igår mot Djurgården. Lägg till att spelare från A-truppen är på landslagsuppdrag och några är skadade, varför man inte kunde mönstra ett äldre lag.

Är det någon du vill plussa för i ditt lag?
– Svårt att säga när man har förlorat, men man ser ändå många bra insatser. Housseinn Nightingale tar stora kliv. Och så tycker jag att Phlip Eriksson är en spelare som går från klarhet till klarhet. Första gången han spelade i U21 var i förra veckan mot Hammarby. Han kommer förresten från Norrköping och deras ungdomsled, säger Patric Jildefalk som även berömmer målvakten Samuel Brolin:

– Han fortsätter att göra bra saker trots att vi släpper in tre, fyra bollar. Någon jätteräddning på slutet och han är skillnaden till att det inte blir fler mål.

Hos IFK tyckte AIK-tränaren att Mathias Florén var bäst tillsammans med Joel Enarsson:

– Enarsson gör det han ska, tror jag. Telo har jag alltid tyckt är intressant. Florén tog med sig lite Boråsgnäll under matchen som sätter tonen lite. Men jag tycker att ”Florre” var bäst.

Det här var AIK:s tredje förlust på tre matcher i U21-serien medan IFK tog fjärde raka trean.

Vad har ni för målsättning med U21-spelet?
– Det handlar främst om utveckling på U-sidan. Vi har ingen uttalad målsättning resultatmässigt. Ambitionen är att göra bra saker i den här serien. Om vi vinner eller förlorar är inte det mest centrala. Men vi vann ju U-Ligacupen igår och det är alltid roligt, avslutar Patric Jildefalk.

KAMRATERNA

1 kommentar

Kommentarer är stängda.