Försäsongens bästa och sämsta – Janne Andersson berättar

Tekie - ett utropstecken under försäsongen.
Tekie – ett utropstecken under försäsongen. Foto: Vyacheslav Yevdokimov / FK Zenit.

Efter den oavgjorda matchen mot Djurgården ringde Kamraterna upp Janne Andersson som njöt av den ljumma vårkvällen på sin altan. Om en vecka drar Allsvenskan igång. Vi frågade IFK-managern lite om försäsongen som varit.

Janne Andersson om försäsongens…

…bästa?
– Det är några olika saker. Matchen mot Djurgården utifrån förutsättningarna. Malmö borta i cupen. Och matchen mot Zenit som var väldigt bra.

…sämsta?
– AIK borta, hela matchen. Vi hade ledigt någon dag för mycket vilket jag får ta på mig. AIK var riktigt taggade. En skräpmatch från vår sida som man tyvärr gör några om året.

…mål?
– Vi har gjort några fina. Emirs frispark mot Zenit, Sebastians mot Djurgården är ju fint. Emir gjorde ett fint hemma mot Östersund. Nikolas mot Åtvid.

…skada?
Alhajis, om man nu ser det som en skada. Enormt tungt, framförallt för honom. Vi får se vilken utgången blir, det är inget definitivt i någon riktning.

…svåraste motståndare?
– På pappret måste det väl vara Zenit.

…arena?
– Parken. Vi trivs bra hemma, det är en skön atmosfär på något sätt.

…rykte?
– Emirs eftersom han var så tydlig med att han ville iväg, men inte lika tydlig med hur kräsen han var. Det var väldigt mycket rök, men lite eld. Men han var väldigt stadig i processen själv, men kommunicerade inte lika tydligt hur kräsen han var. Så folk trodde att han skulle hoppa på vad som helst, vilket han inte ville. Det blev mycket att hantera för honom, för mig och klubben.

…överraskning?
– Egentligen inga stora. Det har funnits glädjeämnen, som Vaiklas målvaktsspel. Det var viktiga investeringar i hans framtid att han fick spela mycket. ”Tess” har visat hur bra han är. Och det är roligt med Sebastian som kommer in och gör mål i två matcher i rad. De som var tveksamma på honom hoppas jag inte är det längre. Henrik Castegrens spel mot Djurgården var enormt roligt att se, även om jag inte är överraskad. Han är alltid mentalt och fysiskt med till hundra procent när vi tränar. Han får chansen i ett genrep på en position han inte spelat så mycket på på sistone.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *