Snack med fienden: U21 IFK Norrköping – Gefle IF 1-0 (0-0)

IFK slog Gefle i premiären av U21-Allsvenskan efter att Joel Enarsson gjort matchens enda mål. Vi ringde upp motståndarnas tränare Thomas Andersson för att få hans bild av matchen.

IFK kom till spel med bland andra Joel Sundell i mål och mittbackarna Marcus Falk-Olander och Filip Dagerstål. Dessutom fick nyförvärvet Andreas Blomqvist göra 90 minuter på mittfältet. På topp spelade Adin Bukva och Tidjani Diawara varsin halvlek bredvid Joel Enarsson. Första halvlek slutade mållös, men i andra tog IFK ledningen. Målet var ett samarbete mellan två gamla Mjällby-kompisar. Blomqvist hittade Enarsson med ett instick/chip och Joel gjorde inget misstag.

Gefles tränare Thomas Andersson säger så här om matchen i stora drag:

– Vi hade ett ganska ungt lag, Norrköping var klart mer meriterade vilket präglade matchen. Vi fick spela mycket försvarsspel, och gjorde det bra tycker jag. Klart att vi får några chanser emot oss, men vi höll i det på ett bra sätt. Och så hade vi ett par-tre vassa lägen i deras straffområde. Jag tycker att vi klarade matchen bra.

Han framhåller sina mittbackar Joshua Nadeau och Jens Portin lite extra. Hos hemmalaget vill han inte nämna någon spelare.

I nästa omgång tar IFK emot Djurgården på hemmaplan.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *