IFK glömde tacka av Boo Wiklander: ”Det är beklagligt”

Har IFK Norrköping några rutiner för att tacka av spelare som lämnat föreningen? Vi kom att tänka på det i och med att David Boo Wiklander inte ens fått ett tack på IFK:s hemsida efter sex år i föreningen.

Förutom Boo Wiklander har Adnan Kojic, Mirza Halvadzic, Rawez Lawan och Alexander Fransson lämnat IFK efter guldsäsongen. Alla utom Boo Wiklander har fått ett ”tack och lycka till” på IFK:s hemsida. När det gäller Boo Wiklander dröjde det ganska länge innan det definitiva beskedet kom att IFK inte ville förlänga med mittbacken. Men ingenting har meddelats via hemsidan och någon officiell avtackning har föreningen inte gjort för spelaren.

– Det är rätt observerat. Det är enbart ni (fansen som bidrog till tårta och tavla) och Go Peking som har tackat av mig och det uppskattar jag enormt mycket, säger Boo Wiklander i sms till Kamraterna.

Vi ringde först upp Åke Bjerselius som är ordförande i IFK Support för att fråga om han vet något om hur det fungerar med avtackningar i IFK.

– Jag vet inte hur det görs officiellt, men föreningen gör det nog. Men jag kan inte bekräfta det. Men Peter Hunt är noga med sånt, säger Åke Bjerselius som hänvisar vidare till ordföranden.

Innan vi fick tag på Hunt pratade vi med Mikael ”Gädda” Hansson som är ”Players Manager” i IFK. Han säger att föreningen tackar av spelare på Stjärnkvällen, men i Boo Wiklanders fall var det ju inte klart då om han skulle fortsätta eller ej.

– Jag håller med om att det är dåligt att inte stått något om detta, säger han och fortsätter:

– Det är bra att ni väcker frågan, vi inom IFK kunde vara bättre på det här, säger ”Gädda”.

Ordförande Peter Hunt:

– Allmänt är det en fråga om hyfs och vett, att ha respekt för människan som har lämnat. De som arbetar operativt i det dagliga ska ha koll på det. Men visst hör det till våra rutiner att tacka av spelare, vill jag påstå. Men vi har ingen manual för det, vi har det ej på pränt.

Men i fallet med Boo Wiklander så har man uppenbarligen missat något.

– Det är beklagligt i så fall. Det var aktuellt att tacka av honom på årsmötet, men han hade inte möjlighet att komma.

– Jag hoppas inte Boo Wiklander har tagit illa upp. Jag ska kolla vad som har hänt, det kan ha fallit mellan stolarna, avslutar Hunt.

KAMRATERNA

Läs också: Boo Wiklander: ”Med förtroende och speltid kan man prestera på bästa sätt”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *