Inför årsmötet – här är ”doldisarna” bakom Hunt

Att Peter Hunt är ordförande i IFK Norrköping har nog få missat. Men vilka är de andra personerna i styrelsen? Vi har pratat med två nuvarande styrelseledamöter och en som väntas bli invald.

I kväll är det årsmöte i IFK Norrköping och med  stor sannolikhet väljs Thomas Walden in i styrelsen. Han beskriver sig själv som ”stolt Norrköpingsbo” och har både spelat och tränat pojk- och juniorlag i klubben samt varit marknadschef i början på 2000-talet. Titeln marknadschef har han även haft på Cloetta, Stadium och Henry Ståhl Fastigheter, men idag har han eget bolag och arbetar bland annat med projektet ”Ner-på-sta’n” för att utveckla Norrköping City.

Vem är din favoritspelare i dagens IFK?
– Andreas Johansson.

Favoritramsa eller sång från klacken?
– ”Det är vi som är Norrköping!”

Vad kan du bidra med till IFK Norrköping?
– Utifrån min kunskap och yrkeserfarenhet vill jag bidra med att utveckla både den interna och externa kommunikationen, öka det lokala engagemanget hos såväl norrköpingsbon som näringslivet i stan samt öka intäktsmassan lokalt, regionalt samt på riksnivå.

Klubben har satt som mål att sälja 10 000 årskort.  Hur många årskort tippar du är sålda den 6 april då det är hemmapremiär mot Kalmar FF?
– 10 003. Mycket väl godkänt!

I början på 2000-talet när du var marknadschef lockade IFK mycket publik trots att det gick tyngre sportsligt. Finns det något dagens IFK kan ta med sig från den perioden?
– Det har snart passerat femton år sedan jag var engagerad i IFK senast. Mycket har utvecklats och förändrats sedan dess – fotbollen, föreningen, media, nätet, samhället. Jag tycker det är viktigare att titta framåt än bakåt, säger Thomas Walden

Anna Franzén är 36 år gammal och valdes in i IFK Norrköpings styrelse för ett år sedan. Hon har sin bakgrund inom handeln och har bland annat varit marknadskoordinator för Ingelsta Shopping. Idag är hon föräldraledig från sin tjänst som Centrumledare för Lundbergs kommersiella fastigheter, bland annat Linden och Spiralen. För sitt arbete blev hon utsedd till Sveriges bästa centrumledare 2015.

Favoritspelare i dagens IFK?
– Andreas Johansson.

Favoritsång/ramsa från Curva Nordahl (eller någon annan IFK-sång som du gillar)?
– Jag kan inte välja, det jag gillar är när ALLA kan text och takt och sjunger så det framkallar gåshud. Men ska jag välja en favorit blir det ändå signaturmelodin till guldet: ”Här är kamraterna från Peking”.

Vad kan du bidra med till lFK Norrköpings utveckling?
– Mina skills är ju marknadsföring och events, i och med mitt jobb. Men så är jag ju en trogen supporter också så jag tittar även mycket på vad som fungerar bra under matcherna. En match är ett event, en upplevelse och med en bred publik med olika önskemål och förutsättningar.

IFK satsar på att sälja 10 000 årskort. Hur många årskort tippar du är sålda den 6 april då det är hemmapremiär mot Kalmar FF?
– Minst 10 000!

Linden och Spiralen lockar ju miljoner besök årligen. Kan IFK och Nya Parken lära något eller inspireras av Norrköping City? På vilket sätt i så fall?
– Vi kan alltid lära av varandra och det är såklart viktigt att få till helheten. Det finns många små detaljer som bygger det stora projektet och i grunden står ett bra team som jobbar åt samma håll. Det är tyvärr svårt att få alla nöjda hela tiden men strävan ska alltid vara att nå dit ändå. Jag tycker det är viktigt att sätta konkreta och realistiska mål, ha ett syfte och en plan som följs. Att titta på andra klubbar/köpcentrum kan ge inspiration och energi men viktigt är att se så det passar din publik, säger Anna Franzén.

Örjan Jerhammar är en av de personer som föreslås till omval. Han är egen företagare och har arbetat som kreatör och varumärkesutvecklare på kommunikationsbyrån Jerhammar & Co i över 25 år. Hans arbete har kretsat kring varumärken, företag och organisationer både på lokal och nationell nivå Han har också haft en del styrelseuppdrag genom åren och medverkat som konsult i olika ”advisory boards” bland annat inom idrott, event och regionfrågor.

Favoritspelare i dagens IFK?
– Min favorit är den sanna grundinställningen hos alla spelare och ledare. Jag vet att alla bidrar på sitt sätt.

Favoritsång från Curva Nordahl?
– Kan inte välja. Men när Curvan ”trycker igång” känns det i hela kroppen. När vi sjunger kamratsången innan match är jag oftast behagligt nervös. Eftersom vi även sjunger den i omklädningsrummet efter vinst måste det nog bli den jag tar om jag ändå måste välja en.

Vad kan du bidra med till IFK:s utveckling?
– Mitt största kompetensområde är förstås marknad- sälj och sponsringsfrågor med min bakgrund. Jag tjatar jämt om ”varumärket IFK”… vad det står för, och hur vi uppfattas. Vi måste ha en bra och tydlig kommunikation med sponsorer, supportrar och medlemmar och berätta om alla delar i föreningen. Inte bara eliten utan också bredden, och inte minst det samhällsbidrag vi ger med vårt engagemang inom de CSR-projekt vi driver genom det vi kallar Lagandan.

IFK satsar på att sälja 10 000 årskort. Hur många årskort tippar du är sålda den 6 april då det är hemmapremiär mot Kalmar FF?
– Jag tippar 10 000 för det är ju vårt mål. Når vi det inte vill jag ändå inte se det som ett misslyckande. Det har gått riktigt bra hittills och än är det tid kvar. Jag hoppas vi lyckas få fram till folk att årskort är ett bra alternativ för dem, för laget, och för totalupplevelsen vi alla får med mycket folk på läktarna.

På Jerhammar har du titeln varumärkesstrateg. Hur skulle du beskriva IFK Norrköpings varumärke?
– Ett varumärke blir aldrig statiskt utan måste ständigt och utvecklas. Det gäller även IFK som enligt mig och många andra är den nationellt starkaste symbolen Norrköping har. Så vill jag att det fortsätter vara och arbetar för. Här hänger alla delar i föreningen ihop.

Kan IFK ha flera olika varumärken då det betyder olika saker för olika personer?
– Jag hoppas verkligen att vi kan ha en gemensam bild av IFK oavsett gruppering. IFK ska förena, inte dela upp!

KAMRATERNA