Därför har IFK ingen reklam på tröjorna i Atlantic Cup

Kujovic, "Totte" och Telo under Atlantic Cup. Foto: David Iwung/Folkbladet.
Kujovic, ”Totte” och Telo under Atlantic Cup. Foto: David Iwung/Folkbladet.

IFK Norrköpings tröjor i Portugal är helvita bortsett från Nikes logotyp, Kamratstjärnan och numret på ryggen. Matcherna bevakas av TV och tidningar och det borde väl vara ett bra läge för sponsorer att synas i det här sammanhanget, funderar Kamraterna.

Vi har pratat om saken med Mårten Jacobsson på marknadsavdelningen. Han säger att det främsta skälet till att tröjorna ser ut som de gör är att man inte är klar med alla sponsoravtal ännu. Och dessutom är antalet TV-tittare för cupen inte så högt att tryckkostnaden för reklam går att motivera. Exponeringen för sponsorer är helt enkelt inte tillräckligt stor i Atlantic Cup.

– Januari och februari är de stora förhandlingsmånaderna. I år vill vi göra tydligare och starkare avtal eftersom vi fick så mycket synlighet 2015. Och 2016 lär det bli ännu mer, förklarar Mårten.

Han berättar också att det tog ett tag att få fram alla siffror för hur mycket IFK exponerades i TV, tidningar och annan media under förra året. Det har lett till att man inte kunnat ta fram rätt prisnivåer för olika avtal så tidigt som man kanske hade önskat.

– IFK måste ha rätt prisnivå, värdet av att synas med IFK hör höjts mycket de senaste åren. Då måste vi hitta rätt sponsorer att synas tillsammans med.

I år kommer IFK spela i Allsvenskan, Svenska cupen och (åtminstone) Champions League-kvalet. När det gäller vilka reklamtryck som får synas på tröjan måste man ta hänsyn till vilken turnering man spelar i, berättar Mårten. I Champions League finns det till exempel en begränsning för hur mycket reklam som får finnas på tröjan.

Men till Svenska cupen i februari så kommer tröjan bli mer lik den ”riktiga” och ha sponsorlogotyper säger Mårten utan att kunna precisera mer i nuläget.

KAMRATERNA

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *