Janne Andersson om Frosinone – och jobbet som förbundskapten

Nu är det bara några timmar kvar innan transferfönstret i Europa slår igen. Ingen har väl missat ryktena kring att Serie A-klubben Frosinone försök att värva Emir Kujovic. Men han lär inte gå dit, säger Janne Andersson ikväll till Kamraterna.

– Emir har väl själv gått ut idag och sagt att det inte händer så mycket mer. Dessutom gick han in med stor energi i dagens match (mot Lokomotiv Moskva) och bidrog på alla sätt. Så jag tycker att han uttrycker att han trivs i IFK.

Enligt vissa uppgifter på Twitter skulle anfallaren vara på ett flygplan till Rom ikväll för att skriva på för italienska nästjumbon Frosinone. Men det stämmer inte alls, säger IFK:s manager till oss:

– Emir ska inte flyga någonstans ikväll. Så är läget just nu. Det kan gå snabbt men det finns inget där idag.

Däremot bekräftar Janne Andersson att Frosinone är en av klubbarna som har visat intresse för Allsvenskans skyttekung.

– Det jag kan säga är att det har funnits ett intresse från dem, och flera andra. Men hur mycket eller på vilket sätt behövs ej kommenteras. Det ger inget.

Nå, vad har då hänt mer idag? Det har också spelats fotboll. IFK vann sin första match i Atlantic Cup mot Lokomotiv Moskva efter straffar. Det stod 1-1 efter full tid efter att Christoffer Nyman tidigt målat för IFK.

Och så har SVT:s Daniel Nannskog nämnt Janne Andersson som en bra kandidat till att ta över efter Erik Hamrén som slutar efter EM. Om detta säger Janne:

– Jag trivs fantastiskt bra i IFK och tycker att jag har Sveriges bästa tränarjobb.

Men tilläger också:

– Får jag en konkret förfrågan och har en möjlighet att ta det så jag måste jag fundera på det. Men det finns inte i min värld. Det är IFK som gäller.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *