Sportchefen om Smith: ”Fenomenal på crossbollar och ett riktigt bra skott”

Eric Smith är klar för IFK Norrköping. Den 19-årige mittfältaren har skrivit på ett fyraårskontrakt. Vi ringde upp Hallandspostens sportchef Jan-Owe Wikström för att få en bättre bild av Smith.

En ung talang eller en färdig allsvensk spelare? Var tycker Jan-Owe Wikström att Eric Smith ligger i sin utveckling?
– Han är långt ifrån färdig. Men under 2015 fick han ta ett större ansvar på centralt mittfält än vad som var meningen när King Gyan blev skadad.
– Det gick lite upp och ned. Men Man glömmer ju lätt att han var 18 år förra året och tog ett stort  ansvar på en viktig position.

Wikström beskriver Smiths insats i HBK 2015 som ”helt okej”, men att många kommer ihåg ett mindre lyckat ingripande mot Falkenbergs FF som ledde till att motståndarna gjorde mål.
– Då visade han mognad. Han gör ett avgörande misstag som 18-åring. Och ändå så gömmer han sig inte efter matchen. Han kliver rakt fram till pressen och säger ”det var mitt fel”

Med sin längd och fysik har många uppfattningen att Smith är en mer defensivt orienterad mittfältare. Men Jan-Owe Wikström tycker att hans kvaliteter snarare ligger i offensiven.
– Han fick ju ta defensivt ansvar förra året. Men han är fenomenal på öppnande passningar och crossbollar. Han har också ett riktigt bra skott, som han borde ha utnyttjat betydligt oftare.

Hur var det då med konkurrerande intresse från andra klubbar? Det ryktades om ett intresse från Blåvitt och Eric Smith sägs ha tackat nej till Charlton.
– Det har jag förstått var att HBK och Charlton var överens med Eric tackade nej. Han insåg nånstans att det var bättre att stanna i Sverige i en tryggare miljö. IFK Göteborg var de som  först visade intresse men det blev inget konkret vad jag vet.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *