Janne om läget i truppen och vem som kan ersätta Fransson

På lördag är det dags för första träningsmatchen för IFK när Flora Tallin besöker Nya Parken. Igår, tisdag, stämde vi av läget i truppen med Janne Andersson som ser Gentrit Citaku som en möjlig ersättare till Alexander Fransson på mittfältet.

Hur långt framme ligger ni i år jämfört med tidigare år?
– Killarna är duktiga på att sköta egenträningen, så på så sätt ligger vi långt framme. Lika bra som under de senaste åren. Men just idag (läs: igår) känns det sådär eftersom vi har problem med sjukdomar och att Nicklas Bärkroth blir borta ett tag efter sin skada. Och Mitov har haft lite problem med en höft. Men jag hoppas att det vänder upp så att vi blir friska och vi har inga skador i övrigt.

– Spelmässigt kan man säga att vi har en bra kontinuitet i truppen och är tydliga med hur vi vill spela. Jag hoppas vi kan fortsätta i samma riktning, vi behöver inte hitta på så mycket nytt men behöver förfina vårt sätt att spela. Grunden har vi. Jag är inte så stressad trots några sjukdomar och skador, känner att vi ligger bra till.

Vem ser du kan ersätta Alexander Fransson?
– Vi har några alternativ i dagens trupp men tittar också på att få in någon. Egentligen är det många av våra egna spelare som är ett alternativ till Fransson. ”Genta” och Tess är nära till hands. Hadenius har ju spelat centralt tidigare, även om han är mer defensiv. Arnor kan även spela där inne – det finns några olika varianter att lösa det på. Det är inte bestämt, vi provar lite. Säsongen är lång och det hinner hända mycket.

Så Gentrit är ett alternativ?
– Ja, han kan spela där men det är kanske mer logiskt att spela honom mer till vänster och låta honom komma in i banan.

Hur går det med Eric Smith?
– Det är inget nytt. Vi jobbar i det tysta med flera olika spår så får vi se om vi landar något inom det närmaste.

Det är ju troligt att Emir Kujovic försvinner. Är det läge att matcha andra anfallare mer på grund av det?
– Inte som det ser ut idag. Så länge Emir är hos oss är han ju här, ännu har han inte försvunnit och det är den 19 januari idag (läs: igår). Skulle han eller någon annan försvinna får man hantera det då.

KAMRATERNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *