Marwan Baze om allsvenska drömmen: ”Allt ligger på mig själv”

IFK Norrköpings Marwan Baze har utsetts till Årets pojkspelare i länet av Östergötlands Fotbollförbund.
– Det är ett bevis på att man gjort något bra, jag är stolt och nöjd med året, säger han till Kamraterna.

17-åringen har den här säsongen tillhört IFK:s U17-lag men även spelat med U21-laget. Utöver det har han tränat med a-truppen och Sylvia ett par gånger i veckan. Det har varit en bra säsong för mittfältaren som i somras skrev på ett kontrakt med IFK till och med 2018.

Nästa säsong kommer han vara ”lärling” och träna med guldgänget regelbundet. Men spel blir det främst i Sylvia, även om chansen så klart finns att göra debut i Allsvenskan.

– Allt ligger på mig själv om jag tar mig dit. Jag hoppas att jag kan göra som Tess (Tekie) som var lärling i år och även debuterade i Allsvenskan.

Under december har Marwan tillhört den grupp som under ledning av bland andra Stefan Hellberg och Jonas Hellberg har tränat extra för att bygga upp fysiken.

– Vi körde tre veckor utan att röra bollen, säger Marwan som nu ska ta det lite lugnare inför att den kollektiva träningen drar igång i början av januari.

– Men jag ska ändå träna på så att jag håller mig i form för att inte tappa det man har byggt upp.

Är det just fysiken du måste förbättra för att ta steget till Allsvenskan?
– Tränar jag fysiken och går upp några kilo är det bra. Det fotbollsmässiga tycker jag att jag har, även om det är en bit kvar till allsvensk nivå. Det är bara hård träning som gäller för att komma dit. Jag har spelat i IFK sedan jag var sex år och min stora dröm är att debutera i Allsvenskan.

Förutom äran att bli utsedd till Årets pojkspelare får Marwan också en teckning av sig själv. Och så här lyder motiveringen från ÖFF:

”Marwan har under 2015 varit en drivande spelare både i IFK Norrköping FK, U19 landslaget och i Östergötlands distriktslag pojkar – 98 som vann SM silver i Cup Byggnads. Marwans styrka som spelare är den funktionella tekniken och spelförståelsen. Marwan är en ledartyp både på och utanför plan ett föredöme för sina lagkamrater och en bra representant för Östgötafotbollens budskap kring Respekt i Fotboll. Marwan har under 2015 gjort debut i landslaget och spelat tre U 19-landskamper för Sverige.”

På förbundets webbplats finns en lista över tidigare års pristagare.

KAMRATERNA

Läs också: ”Jag vill slå igenom nästa år” – vår artikel från i höstas då Tony Martinsson och Janne Andersson uttalar sig om Marwan.