Reportern om IFK:s nyförvärv: ”Har en otrolig potential”

Islänningen Jon Gudni Fjoluson är klar för IFK Norrköping. Han lämnar GIF Sundsvall som Bosman och har skrivit på ett treårskontrakt med de svenska mästarna. Kamraterna har pratat med Andreas Lidén, sportreporter på Sundsvalls Tidning, för att få veta mer om den nya mittbacken.

– Jag har sett nästan alla hans matcher i Sundsvall. Han har en otrolig potential, säger Andreas Lidén och framhåller spelarens fysik.

– Fystränaren brukar vara helt lyrisk. Fjoluson är starkast, snabbast och spänstigast i laget. Han har en enormt välfylld verktygslåda fysiskt sett.

I övrigt beskrivs han som en spelare med en bra vänsterfot som kan servera fina krossbollar. Även huvudspelet är bra, även om det borde kunna vara ett giftigare offensivt vapen med tanke på att islänningen är 193 cm lång.

Men vad finns på minuskontot? Andreas Lidén funderar:

– Han kan bli lite tveksam och passiv, liksom stå på hälarna. Det såg man till exempel på första målet vid 1-5 mot IFK Norrköping på Parken i år. Han är spelskicklig och snabb och borde inte bli överspelad och hamna i sådana situationer.

– Han kan se lite loj ut men är också sådan som person. En lugn och sansad familjefar som väntar sitt tredje barn i januari.

Mittbacken har vid något tillfälle klagat i lokalpressen över en petning och på grund av det sagt att han vill bort från Giffarna. Hur är han egentligen mentalt vid motgångar?

– Han gjorde ju bort sig där, grät ut och blev helt vansinnig. Det var ett barnsligt beteende och han brände nog en del förtroende i Sundvall även om han gick ut och ångrade sig dagen efter. Men han och klubben har nog dragit ett streck över det där. Men det kanske också visar att han vill något med sin idrott.

Det verkar i alla fall vara en bra och stabil spelare som kommer till Norrköping. 2014 utsågs han till Giffarnas bästa spelare av Sundsvalls Tidning och i år rankades han som näst bäst.

– Han har helt klart varit en av lagets viktigaste spelare. Giffarna ville ha kvar honom, men nu valde han Sveriges bästa lag, avslutar Andreas Lidén.

KAMRATERNA