Ung finländare imponerade på IFK Norrköping

17-årige Oskar Sandström från finska FF Jaro gjorde ett bra provspel hos IFK Norrköping. Men klubben har ännu inte bestämt sig om man vill gå vidare med spelaren.

Oskar Sandström är mittback och har ett 15-tal pojklandskamper på meritlistan. Han spelade under större delen av den gångna säsongen för Jaros U18-lag – som slutade femma i sin serie – och i samarbetsklubben JBK, som spelade i tredje högsta divisionen. Alltså ungefär samma upplägg som IFK Norrköping har med Sylvia.

Han fick dock debutera för Jaro i Finlands högsta division Veikkauslliga. Det blev en match från start och tre inhopp samt två hela matcher i Finska cupen. Året slutade dock sämre för Jaro som ramlade ur högsta serien.

För ett år sedan uppvaktades Sandström av tyska S:t Pauli, men var då inte mogen en flytt. Men nu kanske situationen är annorlunda.

I förra veckan var han och provspelade hos svenska mästarna. Det blev två dagars träning under torsdagen och fredagen och sen match med Sylvia mot Nyköpings BIS. Och han imponerade, enligt Sylvia-tränaren Daniel Bäckström.

– Stark i försvarsspelet, storvuxen och klarar duellspelet bra. Men också skicklig i anfallsspelet, och spelet med fötterna. Bra på både korta och långa passningar, det är alltid intressant för en mittback, säger Bäckström.
– Han verkar också vara en ledartyp, vilket är lite ovanligt för en så ung spelare.

Om en värvning skulle bli av är dock tanken att han främst skulle spela med Sylvia.
– Det är en rimlig nivå för honom. Vi inventerar IFK:s A-trupp och Sylvias trupp och ser vad vi behöver på kort och lång sikt.

Om det blir en värvning eller inte är dock ännu oklart.
– Vi har inte hunnit diskutera hur vi ska göra. Men vi kommer inte betala några hutlösa summor för en ung spelare, avslutar Bäckström.

KAMRATERNA

Fotnot: Informationen om Oskar Sandströms karriär hittills kommer från Sören Bäck på Österbottens Tidning.

3 kommentarer

    1. Hej Fredrik

      Vet faktiskt inte. Men om du har twitter, kolla gärna med IF Sylvia där,

Kommentarer är stängda.