U21-finalen: Eftersnack med Djurgårdens tränare

IFK Norrköping hade chansen att som första klubb vinna ”riktiga” Allsvenskan och U21-Allsvenskan samma säsong. Men det gick inte vägen då Djurgårdens IF vann U21-finalen med 3-2 (2-0) efter två sena reduceringsmål av Snoka. Vi har som vanligt pratat med motståndarna för att få ett annat perspektiv på matchen.

IFK Norrköping tog ikväll emot Djurgårdens IF på Nya Parken i finalen av U21-spelet. De båda lagen hade tidigare under säsongen mötts två gånger och vunnit varsin match med 2-0. Den här gången drog Djurgården det längsta strået och vann med 3-2 efter att IFK reducerat två gånger om i matchens slutskede. Först genom en nick av Adnan Kojic, framspelad av Gentrit Citaku som själv mycket vackert knoppade in IFK:s andra mål på frispark i 87 minuten (se målet via länken nedan).

Gästernas tränare Anders Johansson säger så här om matchen:

– Det var en jämn match, vi mötte ett väldigt bra IFK vilket vi visste om. IFK spelar bra fotboll och vi var tvungna att spela på 100 procent i försvarsspelet för att skydda vårt mål. Vi var noggranna i vårt passningsspel, IFK pressade hårt och intensivt och matchen kunde ha slutat åt vilket håll som helst.

Vad betyder det för Djurgården som klubb att vinna U21-guldet?
– Det är ett bra kvitto på att akademin fungerar, att vi gör något bra i klubben. Vi har varit konsekventa hela året med matchningen och haft ungefär tre överåriga spelare plus målvakt varje match. Det är skönt när man går till finaler – det är ett bra betyg för hela föreningens verksamhet.

Var det någon i ditt lag som gjorde en extra bra insats?
Besard Sabovic, född 1998, på innermittfältet var väldigt bra och Kevin Deeromram som tog hand om Nicklas Bärkroth.

Hos IFK berömde Anders Johansson innermittfältarna Tess Tekie och Marwan Baze.

– De var duktiga med bollen, svåra och hala att få tag i.

Ett sammandrag från matchen finns att se på Fotbollskanalen.

KAMRATERNA