Snack med fienden: IFK Norrköping – Malmö FF U21 8-0 (5-0)

Alhaji Kamara gjorde fem (!) mål. När matchen var slut stod det 8-0 (!!) på resultattavlan. IFK Norrköpings U21-lag krossade Malmös dito. Kamraterna ringde upp MFF:s tränare Yksel Osmanovski när denne stod och väntade på tåget söderut.

Det hade gått två veckor sedan lagens senaste möte.  Då hade MFF hemmaplan och ställde upp med ett riktigt drömlag för att vara U21-serien med bland andra Wolff Eikrem, Carvalho och Molins . Men IFK med bland andra Kamara, Enarsson, Lawan och Telo bjöd gott motstånd och matchen slutade 1-1. Till måndagens match kom IFK med ett nästan lika starkt lag som senast. MFF:s lag var dock betydligt svagare idag men innehöll ändå namn som Simon Kroon, Mahmut Özen och Pavel Cibicki.
– Tyvärr kom våra lite mer rutinerade spelare inte upp i nivå. De som skulle burit laget,  säger en påtagligt dämpad Yksel Osmanovski.

MFF kom till spel med många 17- och 18-åriga spelare. Lagets U19-lag möter nämligen Real Madrid på onsdag i Youth League, en turnering som går parallellt med Champions League.
– Vi hade ett lite yngre lag, men det är ingen ursäkt för att för förlora med 8-0.
Samtidigt berömmer han IFK Norrköping:
– Vi mötte ett bra Norrköping idag, ett rutinerat lag som är i ett fint flow. Ett lag i självförtroende som kämpar bra. I första halvlek skapar vi ändå lite men Norrköping gör mål på sina lägen och sen rullar det på för dem.
Alhaji Kamara får naturligtvis beröm av Malmö-tränaren:
– Kamara är en klass-spelare, han gjorde ju många mål och en fin prestation generellt.

KAMRATERNA