IFK subventionerar biljetter till Peking Ultras ”Biljetthjälpen”

Supportergruppen Peking Ultras samlar in pengar för att köpa matchbiljetter till nyanlända. Initiativet har fått stor uppmärksamhet i Fotbollssverige och från IFK Norrköpings sida ser man positivt på fansens insamling.

– Vi tycker det är jättepositivt och Peking Ultras ska få all cred för det, säger IFK:s tillförordnade klubbdirektör Håkan Wetell till Kamraterna.

Han berättar att IFK kommer subventionera biljetterna som gäller hemmamatchen mot GIF Sundsvall den 20 september. Priset blir 50 kr per biljett, mot ordinarie 120 kr för vuxen och 60 kr för ungdom.

– Det är vårt bidrag i den här fantastiska idéen och vi vill att det ska vara möjligt för så många som möjligt att gå.

Peking Ultras hade samlat in omkring 35 000 kr på tisdagen, enligt SVT Nyheter Öst. Det skulle i så fall räcka till 700 biljetter.

Huvudtanken är att biljetterna ska gälla Curva Nordahl.

–  Om det ska handla om integration så ska vi ju inte sätta dem själva. Så det blir nog Curvan om den inte blir full, då får vi hitta andra platser, säger Håkan.

Gör IFK något själva när det gäller kontakter med nyanlända?

– Vi har en del projekt som vi kommer offentliggöra i nästa vecka. I ett av dem ingår ett projekt med asylboendet ”Bollen”, berättar Håkan som säger att mer information kommer.

KAMRATERNA