Snack med fienden: Mjällby U21 – IFK U21 2-2 (1-2)

Gentrit Citaku gjorde två mål och IFK ledde med 2-0. Men Mjällby AIF kom ikapp och U21-mötet på Listerlandet slutade oavgjort. Vi tog ett snack med Patrik ”Bagarn” Rosengren, ass tränare i Mjällby AIF.

Matchen var den första i slutspelsserien som drar igång nu. IFK Norrköping tog sig dit genom att knipa andraplatsen i U21 Allsvenskan Norra. Mjällby AIF tog sig till slutspelet från U21 Superettan Södra som man vann. Men Patrik Rosengren tycker inte det syntes att det var två lag från olika serier som möttes:

– Nej, det tycker jag inte. Vi är det lite bättre laget, Men IFK har många unga spelare som jobbar hårt och är spelskickliga. Det är kvalitet i de spelarna och har ett bra passningsspel.

Mjällby inledde bäst första kvarten men IFK kom sen in i matchen allt mer efter. Gentrit Citaku gjorde det första målet på frispark 4-5 meter utanför straffområdet. Lite senare sköt han även 2-0. Inget av skotten var direkt otagbara om man ska tro Patrik Rosengren.

– Han gör det bra, men vi ska egentligen inte släppa in något av de målen, säger ”Bagarn”.

Efter IFK:s 2-0 mål kom Mjällby tillbaka in i matchen och reducerade strax innan halvtid genom Teteh Bangura. Det gav Mjällby lite extra energi in i halvtidsvilan,

I andra halvlek var det chanser åt bägge hållen med en viss övervikt för Mjällby. Mjällby gjorde också halvlekens enda mål genom 17-årige Lumala Abdu.

– Jag tycker vi är bättre laget i andra halvlek, vi skapar fler chanser än IFK. Men visst, Norrköping hade någon chans att avgöra också, säger Rosengren.

I Mjällby AIF framhåller Patrik Rosengren gärna målskytten Abdu. I IFK Norrköping tycker han att kaptenen Filip Dagerstål och Gentrit Citaku var duktiga.

Nästa match för IFK i U21-serien är hemma mot Hammarby IF 1 september.

KAMRATERNA

Fotnot: U21-slutspelet avgörs i två slutspelsgrupper där alla lagen möts hemma och borta. De två gruppvinnarna möts i en final.
Grupp 1: Djurgårdens IF, IF Elfsborg, Halmstad BK, IK Sirius.
Grupp 2: IFK Norrköping, Hammarby IF, Malmö FF, Mjällby AIF.