Janne om Citaku: ”Han har vuxit som spelare”

Vi pratade med Janne Andersson om veckan som kommer inför Falkenberg borta på lördag. IFK-managern berömde bland annat Gentrit Citaku som gjort några pigga insatser på sistone.

Ett sent avgörande mot Helsingborg och en sen kvittering mot Åtvidaberg. Att IFK gör mål i slutminuterna är inte så vanligt, men att man är starka i slutet av matcherna är Janne Andersson van vid. Så har det varit under alla hans år i IFK, säger han till Kamraterna. I år är målskillnaden 7-3 till IFK:s fördel under matchens sista femton minuter.

– Det tyder väl på att vi har en bra fysik, säger Janne som bortsett från tiden i Örgryte vill minnas att hans lag ofta var starka under åren i Halmstad också.

På lördag väntar nästa uppgift för IFK då man möter Falkenberg borta. Det handlar om att ”bygga ny energi” och fokusera på det som komma skall, säger Janne som hela tiden arbetar i processer oavsett om resultaten är bra eller dåliga.

Läget i truppen verkar förhållandevis bra. Men några skador finns det:

  • Alhaji Kamara har känningar i en höft och ska det lite lugnt och köra rehab nu
  • Andreas Hadenius och Christopher Telo har börjat känna på bollen men är inte redo till lördag. Först efter landslagsuppehållet räknar Janne med dem igen.
  • Marcus Falk Olander är inte heller tillgänglig för spel

Något som är positivare är Gentrit Citakus inhopp mot Åtvidaberg och Helsingborg, och cupmatchen mot Akropolis. Så här säger Janne om den lovande spelaren:

– Han hade ett bökigt fjolår med skador och insåg efter säsongen att han måste bli av med skiten. Nu tränar han tuffare än tidigare och har gjort det bra under hela året. Han har vuxit som spelare och är mer mogen i sitt spel. Helheten har blivit bättre. ”Genta” har legat på en relativt hög nivå under en lång period, men det är en tuff konkurrenssituation för honom. Han har varit bra under en längre period och det är ingen tillfällighet att han kommit in och gjort det bra.

* *

Så här ser IFK-veckan ut i övrigt: Tisdag är det återhämtning för de som spelade mot Helsingborg. Dessutom bortamatch i U21-slutspelet mot Mjällby. IFK kommer ha ett ungt lag med många juniorer då matchen krockar med derbyt mellan Sleipner och Sylvia.

På onsdag är spelarna lediga och på torsdag och fredag förmiddag väntar fotbollspass. Avresa till Falkenberg på fredag inför lördagens match.

KAMRATERNA