Teteh Bangura har varit aktuell för IFK sedan i våras

Teteh Bangura, tidigare succéanfallare i AIK, ska provträna med IFK i drygt en vecka. Janne Andersson berättar för Kamraterna om förutsättningarna för provträningen.

– Det har varit på gång länge att han skulle komma och träna med oss, men det har inte blivit så av olika skäl. Vi började titta lite på möjligheten redan under våren i samband med att Alhaji Kamara åkte till Malaysia. Nu är Alhaji tillbaka samtidigt som vi har rykten kring våra forwards, så om något händer så tittar vi på ersättare hela tiden. Detta är ett led i det.

Med andra ord är Teteh Bangura ett namn i IFK:s ”skuggelva” som vi tidigare har skrivit om i en artikel om scouting.

Bangura ska träna med IFK i drygt en vecka med start på onsdag. Han är enligt Janne Andersson klubblös och har i princip varit skadad det senaste året, men tränat och kört rehab själv. Nu ska han vara hel och frisk. IFK:s manager säger att Bangura kan vara aktuell för IFK även om man inte tappar någon spelare under året.

När det gäller islänningen Ólafur Karl Finsen som härom veckan provtränade med IFK så reste han hem idag såsom planerat. Det verkar inte som att han är på gång till IFK på kort sikt.

– Vi kommer följa honom framöver, men det känns inte aktuellt just nu, säger Janne Andersson.

KAMRATERNA