Snack med fienden: ÖSK U21 – IFK Norrköping U21 1-0 (1-0)

I skuggan av den allsvenska toppstriden spelade IFK Norrköpings U21-lag ikväll match borta mot Örebro SK. Kamraterna tog ett snack med Örebro-tränaren Axel Kjäll.

Det var två rätt välmeriterade U21-lag som möttes på Behrn Arena. ÖSK hade 4-5 spelare som spelat i Allsvenskan och i IFK Norrköping hade spelare som Marcus Falk Olander, Rawez Lawan, Andreas Hadenius och Alhaji Kamara i laget.

– I första halvlek är det en riktigt bra U21-match. Norrköping brukar alltid ha ett bra U21-lag. Man ser i både ungdomsverksamheten och i A-laget att IFK Norrköping har ett sätt att spela fotboll som spelarna känner sig trygga med, säger Kjäll.

– Men vi lyckas bra med vårt försvarsspel och vår förstapress. Jag tycker att bollinnehavet känns ganska jämnt och att det var hög kvalitet på spelet.

Det var också hemmalaget som skulle ta ledningen via en omställning i den 25:e minuten. Ayanda Nkili vann boll centralt och spelade fram nyförvärvet från Djurgården Martin Broberg som satte ledningsmålet bakom Marcus Sahlman i IFK-målet.

ÖSK hade på förhand bestämt att man en kvart in i andra halvlek skulle byta ut A-lagsspelarna. Och med endast yngre spelare på planen handlade resten av matchen för närkingarna bara om att behålla ledningen.

Axel Kjäll räknar till två eller tre riktigt bra kvitteringschanser för IFK. Bland annat gjorde ÖSK:s målvakt Jacob Rinne en riktigt bra räddning på en nick från Alhaji Kamara. Men Örebro lyckades rida ur stormen och tog hem segern.

– Vi spelar på vår egen planhalva nästan hela andra halvlek. Men killarna kämpar på bra och jag är stolt att över vi lyckas vi vinna matchen.

Kjäll berömmer hela ÖSK för en stark laginsats. I IFK Norrköping plussar han lite extra för Marcus Falk Olander.

Trots förlusten ligger i IFK på en tredjeplats i tabellen strax ovanför slutspelsstrecket. Man har fem poäng ner till ÅFF på fjärdeplatsen som dessutom har spelat en match mer än  IFK.

Läs gärna matchrapporten på www.ifknorrkoping.se också.

KAMRATERNA